Verdubbel je productiviteit met deze scriptie tools en tips

Deze scriptie tools en tips helpen jou om sneller af te studeren en tijd en stress te besparen doordat je niet telkens het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,6
4.4/5

352

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Deze scriptie tools en tips helpen jou om sneller af te studeren en tijd en stress te besparen doordat je niet telkens het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Hierdoor kun jij je beter focussen op hetgeen waarvoor jij jouw studie hebt uitgekozen: de inhoud (ik ga er gemakshalve even vanuit dat je jouw studiekeuze niet hebt gebaseerd op het mooie gebouw of hoeveelheid en aantrekkelijkheid van studiegenoten van het andere geslacht). Enfin, waarom vanaf nul een planning bedenken als er voorbeelden en templates beschikbaar zijn? En waarom zou je gaan zitten klooien met SPSS als er goed beschreven handleidingen beschikbaar zijn? Zo zijn er voor elke afstudeerfase vele tools en tips beschikbaar die jouw productiviteit kunnen verdubbelen (mits je deze goed toepast).

Oriënteren en afbakenen

Afstudeeronderzoek ontwerpen en uitvoeren

  • Een goed onderzoeksvoorstel is het halve werk (bij wijze van spreken): gebruik daarom deze tips en deze checklist als hulpmiddel
  • Gebruik de ‘Research Onion‘ om gepaste onderzoeksmethoden en -technieken te kiezen
  • Ga je online enquêtes afnemen? Gebruik dan één van deze (gratis) webbased tools: Thesis Tools, SurveyMonkey en SurveyGizmo
  • Kwantitatieve data verzameld? Gebruik de kengetallenvinder, toetsvinder en analysevinder om te bepalen welke statistische analyses je gaat doen met SPSS
  • Interviews gehouden? Express Scribe is uitstekende software om efficiënt interview transcripten te produceren

Scriptie schrijven

Scriptie drukken en presenteren

  • Je scriptie laten drukken kan onder meer bij Spoedscriptie.nl of wellicht is er een ook snelle en kwalitatief sterke drukker bij jou in de buurt of jouw opleidingsinstelling
  • Moet jij je scriptie ook presenteren en/of verdedigen? Gebruik deze presentatietips en presentatietechnieken voor meer overtuiging en impact!

Afgestudeerd en dan?

Hopelijk zijn bovenstaande tools en tips van nut voor jou om sneller af te studeren. Alvast gefeliciteerd met je diploma! Nu begint het echte leven pas. Waarschijnlijk ben je je tijdens het afstuderen aan het oriënteren voor een startersfunctie. Onder meer op deze websites vindt je startersvacatures en interessante bedrijven om aan de slag te gaan:

 

Veel succes!

Sneller afstuderen? Het maximale uit je scriptie halen?

Maak gebruik van de scriptiehulp van de ScriptieMaster. Meld je hier aan voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Bekijk meer artikelen

hypothese formuleren
Implementatieplan
Analysevinder: Welke analyse bij welke data en variabelen?

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:

Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!