Studiebegeleidingsepaand2019-04-09T15:35:24+00:00

Professionele studiebegeleiding

Voor mbo-, hbo- en wo- studenten van alle studies in Nederland

Heb je moeite met studeren voor bepaalde vakken? Vind je het lastig om te plannen voor tentamens? Heb je te kampen met concentratieproblemen of faalangst? ScriptieMaster kan jou helpen! Naast scriptiebegeleiding bieden wij namelijk ook door heel Nederland 1-op-1 studiebegeleiding aan.

Wil je snel een passende studiebegeleider vinden? Schrijf je nu in voor het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin je direct kennismaakt met je toekomstige studiebegeleider.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Wij bieden hulp bij

Wij werken met een team van deskundige professionele studiebegeleiders. Daarom kun je altijd bij ons terecht, ongeacht je studie. Of je nu rechten, gezondheidswetenschappen, geschiedenis, bestuurskunde, media & entertainment management of psychologie studeert, onze begeleiders helpen je graag om zoveel mogelijk uit je studie te halen! Ook helpen we bij het behalen van struikelvakken (dit zijn vakken die de voortgang van de studie voor veel studenten belemmeren). Als je moeite hebt met statistiek of wiskunde, kun je bij een van onze vakinhoudelijke experts terecht. Zij geven persoonlijke bijles waarin ze je tips geven om de kans van slagen te vergroten.

Waarschijnlijk is je studententijd een enerverende periode waarin je niet alleen veel kennis opdoet, maar ook veel nieuwe mensen leert kennen. Je studie krijgt daardoor niet altijd de hoogste prioriteit, waardoor je onvoldoende tijd overhoudt om je examens en tentamens succesvol af te ronden.

Het kan demotiveren als het veel tijd kost om de belangrijkste informatie uit leerstof te selecteren. Ook als je dagenlang aan het blokken bent, terwijl je medestudenten op het terras in de zon zitten, kan de moed tot in je schoenen zinken.

Om je studietijd leuk te houden en om gemotiveerd te blijven zijn een goede haalbare planning en een duidelijke structuur van belang. De studiebegeleiders van ScriptieMaster hebben ruime ervaring met het plannen en structureren van taken en kunnen je daarom helpen bij het maken van een schema waarmee jij je zo effectief en efficiënt mogelijk op de toetsingsmomenten kunt voorbereiden. Dit zorgt voor minder stress en bovendien houd je tijd over voor je sociale leven.

Als je je moeilijk kunt concentreren, kan dit een belemmerende factor zijn als je je goed wilt voorbereiden op een tentamen. Voor veel mensen met concentratieproblemen geldt dat zij snel afgeleid zijn, bijvoorbeeld door binnenkomende Whatsappberichtjes of door de constante informatiestroom die via socialmediakanalen zoals Facebook, Instagram en Twitter ter beschikking is.

ScriptieMaster biedt uitkomst! Door bij en met ons te studeren kun je namelijk met behulp van een studiebegeleider zo effectief mogelijk aan de slag. Samen met jouw persoonlijke studiebegeleider stel je aan het begin van de dag dagdoelen. Tijdens de studiedag zul je meerdere malen kort evalueren, zodat je inzicht krijgt in wat goed gaat en wat beter kan.

ScriptieMaster gelooft erin dat je aan de hand van doelen effectiever kunt werken. Als je weet wat er nog moet gebeuren, kun je naar iets toewerken en dit kan je concentratie verbeteren.

Faalangst kan behoorlijk lastig zijn. Als je faalangst hebt, kun je het gevoel hebben dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet. Mogelijk ben je angstig dat je ondanks een goede voorbereiding mensen teleurstelt als je een toets, examen of tentamen niet haalt.

Faalangst kan zich op verschillende manieren uiten. Je kunt bijvoorbeeld dichtklappen of je productiviteit kan afnemen doordat je het gevoel hebt dat er niets nuttigs meer gebeurt. Ook kan de stress toeslaan, kun je door faalangst stotteren of een depressie ontwikkelen. Al deze symptomen dragen eraan bij dat je minder presteert dan je eigenlijk zou kunnen.

Wij hebben begeleiders die de oorzaken van faalangst samen met jou kunnen aanpakken. Samen met een studiebegeleider kun je achterhalen waardoor jouw gebrek aan zelfvertrouwen ontstaat en hoe je dit kunt aanpakken. Ook zal de begeleider samen met jou proberen om de nadruk te leggen op wat er goed gaat, in plaats van wat er niet goed gaat. Daarnaast biedt ScriptieMaster een rustige positieve leeromgeving die je studiegedrag ten goede komt.

Waarom studiebegeleiding bij ScriptieMaster?

Deskundig team met ruim 10+ jaar ervaring

Methode

 • Gratis adviesgesprek

 • 1-op-1-studiebegeleiding

 • Op locatie of op afstand

Voordelen & tarieven

 • Eerder jouw studiepunten

 • Betalen in termijnen mogelijk

 • Voordelige kortingspakketten 

Scriptiebegeleiders

 • Studiebegeleiding op maat

 • Breed team van begeleiders
 • Haal een hoger cijfer

 • Je hele studie persoonlijke studiebegeleiding

De beste studiebegeleiding in Nederland

Er zijn veel enthousiaste studenten die heel erg tevreden zijn over de manier waarop de studiebegeleiders hen helpen met hun vragen. Of studiebegeleiding ook voor jou de juiste optie is, kun je ontdekken tijdens een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Zo zorg je ervoor dat jij zoveel mogelijk uit je studietijd kunt halen en de cijfers kunt halen die bij jouw niveau passen! Studeren is al moeilijk genoeg. Wij geloven dat persoonlijke ontwikkeling de basis is voor een gelukkig leven. Dat willen we bereiken door de beste studiebegeleiding in Nederland te bieden.

Onze studieondersteuning

1- op- 1 bijles

Ken je de zogenaamde struikelblokken of heb je moeite met studeren voor tentamens? Ons team van professionele begeleiders helpen jou dan graag met 1-op-1-bijlessen. Voordat je begint aan bijlessen plannen wij eerst een kennismakingsgesprek met jou in. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek met één van onze MatchMakers wordt er in kaart gebracht hoe wij jou het beste kunnen helpen. Aan de hand van een advies weet jij meteen waar je aan toe bent. Na dit gesprek wordt je doorgaans binnen 1 dag al gekoppeld aan een studiebegeleider die gespecialiseerd is in het vakgebied. Samen met je begeleider plan je de bijlessen in.

Specialistische begeleiding

Na het gratis adviesgesprek koppelen we je zo snel mogelijk aan een studiespecialist binnen jouw vakgebied. Dit kan vaak al binnen een werkdag. Samen met je begeleider kijk je op welke punten je studiebegeleiding nodig hebt en spreek je af hoe vaak je samenkomt. De afspraken met je studiebegeleider kunnen plaatsvinden via de telefoon, Skype, Email of bij jou in de buurt. Zo kan je eenvoudig vanuit huis werken en loop je geen vertraging op doordat je lang moet wachten op feedback.

Studiecoach

Je persoonlijke studiecoach vormt een vast aanspreekpunt en houdt de voortgang van je studie in de gaten. Je coach helpt je bijvoorbeeld met het schrijven van samenvattingen en zorgt ervoor dat je gestructureerd kunt leren. Daarnaast houdt je coach je aan de structuur die jullie samen hebben opgesteld.

De coach is gedurende jouw hele studie echt een stok achter de deur. Je coach zorgt ervoor dat stress wordt verminderd en dat je voldoende tijd overhoudt voor sociale activiteiten met je vrienden. Uiteraard kunnen tijdens het persoonlijke coachingstraject de andere begeleidingsvormen worden ingeschakeld.

Bijles statistiek en SPSS

Wanneer je te maken krijgt met statistiek tijdens je opleiding, is de kans groot dat je met SPSS gaat werken. Werken met een statistisch programma kan behoorlijk complex zijn en veel studenten lopen dan ook vast tijdens dit vak. Bijvoorbeeld, welke vragen wil je met behulp van je data beantwoorden en welke worden beantwoord middels deskresearch? Begeleiding voor statistiek kan bij dergelijke onduidelijkheden uitkomst bieden. De docenten van ScriptieMaster helpen jou graag op weg om deze moeilijke vragen in kaart te brengen en een voldoende voor je tentamen te halen!

1-op-1-bijles bij statistiek

Samen met je statistiekbegeleider inventariseer je tijdens de 1-op-1-bijles welke vragen jij hebt over statistiek. De focus zal liggen op het aanleren van technieken zodat je zelf verder kunt. Het is dus niet de bedoeling dat de begeleider je bijvoorbeeld van output gaat voorzien of jouw dataset gaat opschonen. Kortom, onze statistiek begeleiders laten jou zien hoe je te werk moet gaan, zodat je er ook daadwerkelijk veel van leert. Zowel met kwalitatief als kwantitatief statistisch onderzoek kunnen wij jou verder op weg helpen.

Statistiek bijles voor onderzoeksvakken

Hulp bij SPSS scheelt je een hoop tijd, geld en moeite. Met hulp van ScriptieMaster werk je concreet aan je eigen vragen over jouw tentamen en ben je dus veel gerichter bezig. Moet je zelf een onderzoek uitvoeren en moet jij je gegevens nog verzamelen? Dan kunnen we je daarbij concreet advies geven, bijvoorbeeld bij het opstellen van vragenlijsten of enquêtes. Andere vragen die we vaak krijgen zijn bijvoorbeeld: wat mag je nu wel of niet doen met jouw verzamelde data? Als je de data hebt verzameld, bekijken we wat je daar wel of niet mee mag doen. We gaan je laten zien hoe je jouw dataset kan opschonen, checken samen assumpties en leggen je uit wat je moet doen voordat je de data kunt analyseren.

 • Ga je missing values verwijderen?
 • Moet je nog vragen hercoderen?
 • Moeten er schaalscores (of nieuwe variabelen) gemaakt worden?
 • Zijn die wel betrouwbaar?
 • Hoe doe je ook alweer een factoranalyse, en hoe bereken je Cronbach’s alpha?
 • Hoe voert je analyses uit en hoe interpreteert je de uitkomsten?

Vanaf dit punt gaan we met de daadwerkelijke data-analyse aan de slag. Als we eenmaal weten welke variabelen we nodig hebben om je vragen te beantwoorden en met welke toetsen we dit gaan doen, is het eigenlijk niet veel werk meer.

Er zijn een aantal standaard analysemethoden waar we je bij kunnen helpen: Enkelvoudige en meervoudige regressieanalyse, mediatie- en moderatieanalyse, correlatieanalyse, variantieanalyse (ANOVA: one-way, two-way, repeated measures), t-toetsen (one sample, independent samples, paired samples), Chi-kwadraat, factoranalyse, betrouwbaarheidsanalyse (Cronbachs alpha), Logistische regressie etc. 

Voor meer informatie, kun je contact opnemen via 010 – 714 23 43 of een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.

Met studiebegeleiding investeer je in je toekomst!

Begeleiding bij jouw studie via ScriptieMaster betekent:

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

Vul je gegevens in en wij nemen op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze experts waar je tegenaan loopt en hoe wij je optimaal kunnen helpen. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten