Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Neem dan eerst een kijkje op deze pagina. 

Search

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Grote kans dat wij je vraag kunnen beantwoorden

Heb je een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze scriptiebegeleiding? Wil je graag weten of onze scriptiebegeleiding voor jou relevant is, hoe wij je kunnen helpen of op basis waarvan wij studenten aan onze begeleiders koppelen? Neem dan een kijkje op deze pagina en misschien staat het antwoord op jouw vraag hier wel tussen! Is je vraag niet beantwoord?  Neem dan gerust contact met ons op via 010 – 714 23 43!

Adviesgesprek

Het adviesgesprek is een gesprek van ongeveer 20 minuten, waarin wordt gekeken naar hoe we je het best kunnen helpen. Dit is dus het moment waarop jij kan aangeven waar je tegenaan loopt of extra ondersteuning bij nodig hebt. Verder kan je alle vragen die hebt, stellen tijdens dit gesprek.

Voor het adviesgesprek kan je gewoon thuis blijven. Dit gebeurt namelijk telefonisch of via Skype. Op deze manier vindt het gesprek plaats op een moment dat het jou het best uitkomt en kan je jouw kostbare tijd gebruiken om te besteden aan het schrijven van je scriptie!

Begeleiding

Voor wie?

Zeker! Sterker nog, ongeveer 60% van alle studenten die wij hebben geholpen schreven hun scriptie aan een hogeschool. Vaak hebben studenten van de hogeschool hulp bij hun scriptie nodig omdat de eisen vanuit de hogeschool en de opdrachtgever van de scriptie uiteenlopen. Een praktische aanbeveling voor jouw stagebedrijf is niet altijd een HBO waardig onderzoek en vice versa. Daarom kijken we samen met jou naar de handleiding en eisen van de HBO scriptie. Vaak krijgen studenten van hogescholen ook een goed en duidelijk scriptiesjabloon en template. De volgorde en invulling hiervan is altijd leidend bij de scriptie hulp die je van de begeleider van ScriptieMaster kunt verwachten.

Dit kan! Scriptiebegeleiding is hier juist uitermate geschikt voor. Omdat deeltijdstudenten vaak druk bezig zijn met bijvoorbeeld hun carrière of gezinsleven, is het niet altijd even makkelijk om daarnaast nog veel tijd aan de scriptie te besteden. Onze scriptiebegeleiders houden rekening met jouw situatie en helpen je deze drukke tijd gestructureerd en toch flexibel te werk te gaan, afhankelijk van jouw situatie!

Dit kan! Het ScriptieMaster team is een goede afspiegeling van de studies die gevolgd kunnen worden. Ons team proberen we dus zo gevarieerd mogelijk te houden om zo iedereen de mogelijkheid te bieden op hulp bij het schrijven van de scriptie. Zo hebben we experts op het gebied van fysiotherapie tot filosofie en van sociologie tot sterrenkunde. Door de grootte van ons team durven we met zekerheid te zeggen dat er een begeleider is die affiniteit heeft met jouw vakgebied!

Dat kan! We hebben al studenten geholpen bij het behalen van hun diploma in bijvoorbeeld China, Duitsland, Suriname en de VS. Bij ScriptieMaster is het mogelijk om begeleiding op afstand te krijgen. Dit houdt in dat de begeleider digitaal hulp biedt bij het schrijven van je scriptie. Onder de mogelijkheden valt bijvoorbeeld overleg of feedback via Skype en deadlines plannen via WhatsApp. De mogelijkheden kun je van te voren afspreken met je begeleider, zo kijk je samen naar hoe jullie de samenwerking het beste kunnen aanpakken.

We kunnen zowel Bachelor als Masterscripties begeleiden. Wij zien dat de opzet van beide scripties redelijk gelijk is. De verschillen zitten hem met name in de diepgang van de analyse bij een bachelor (hbo), bachelor (wo) en Masterscriptie.

Dit kan! Er wordt goed gekeken naar de eisen van de onderwijsinstelling waar de student zijn scriptie voor schrijft. Dus schrijf jij je scriptie voor een particuliere opleiding en wil je graag wat extra houvast, structuur en duidelijkheid? Dan ben je bij ScriptieMaster bij het juiste adres!

Dat kan! Ons team van ruim 170 begeleiders is verspreid over heel Nederland. Daardoor is de kans groot dat er alsnog een begeleider bij jou in de buurt woont, of bij je in de buurt wilt afspreken. Mocht je liever niet teveel tijd willen besteden aan het reizen naar face-to-face meetings met je begeleider, is begeleiding op afstand ook een optie. Bij begeleiding op afstand loopt het contact met je begeleider telefonisch en digitaal. Denk maar aan skype meetings, contact op WhatsApp en e-mail!

Dit kan! Dit kost ook niks extra ten opzichte van individuele begeleiding.

Bij wat?

Dat kan! Mocht je vastlopen zijn of niet zo goed weten hoe je bepaalde onderdelen moet aanpakken bij je scriptie, kan je enkel voor dit onderdeel scriptiehulp afnemen. Denk maar aan het verzinnen van een onderwerp, het schrijven van je proposal, het gebruik van SPSS of het duidelijk presenteren van je resultaten. Ook bij problemen met motivatie, structuur en spelling kun je bij ons terecht!

Dit kan! Op onze website bieden we de nakijkservice aan, waar je je scriptie kan insturen om te laten nakijken door een van onze experts. Je scriptie wordt dan nagekeken door iemand met kennis van jouw vakgebied. Zo ben je verzekerd dat de feedback is geschreven door iemand die weet waar jij het over hebt.

Ja! Kijk je nou heel erg op tegen het verwerken en interpreteren van je data en weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Vermijd je SPSS zo graag dat je kwalitatief onderzoek overweegt? Onze begeleiders kunnen je begeleiden bij het sorteren van de data, maar ook bij het formuleren van vragen voor je enquête of interview. Zo leg jij een stevige basis voor de bevindingen van jouw onderzoek.

Dit is geen probleem! Heb je een belangrijke opdracht waar je extra naar wilt laten kijken? Dan kan je ook terecht bij ScriptieMaster voor afstudeerbegeleiding. Zo helpen we je in meerdere fases van je afstudeertraject!

Scriptiebegeleider

Na het adviesgesprek krijg je binnen twee werkdagen een scriptiebegeleider voorgesteld, maar vaak gebeurt dit nog dezelfde dag! Zo kun je snel aan de slag in het geval van haast en naderende deadlines.

Ja! Bij ScriptieMaster is de begeleiding op maat en doen we er alles aan om een begeleider te vinden met kennis die aansluit bij het onderwerp van jouw scriptie. Zo heb je iemand om inhoudelijk te kunnen sparren over de koers van je scriptie en weet je zeker dat de feedback van iemand komt die weet waar het over gaat.

De begeleiders van ScriptieMaster worden op enkele voorwaarden geselecteerd. Ten eerste hebben ze hun studie op het WO met goede resultaten afgerond. Daarbij hebben  ze affiniteit met het onderwijs. Veel begeleiders zijn werkzaam (geweest) op een hogeschool of universiteit, en weten dus wat er verwacht wordt van studenten en hun scriptie . Een ander belangrijk onderdeel van het profiel van een scriptiebegeleider, is ervaring met begeleiding van studenten en heldere uitleg kunnen geven. Op deze manier ben je verzekerd van goede, gegronde begeleiding door iemand die weet waar hij/zij het over heeft!

Er kan altijd gewisseld worden! Op het moment dat je niet tevreden bent met jouw begeleider, neem dan contact met ons op via 010 – 714 23 43 of info@scriptiemaster.nl, dan zoeken we samen met jou naar een oplossing. Het wisselen kan snel gebeuren, gezien het aanbod van ruim 130 begeleiders die werkzaam zijn bij ScriptieMaster. Zo is er altijd een geschikt iemand te vinden die jou kan helpen bij je problemen!

Nee, dit is niet het geval bij ScriptieMaster. Onze begeleiders moeten aan bepaalde eisen voldoen, voordat ze studenten mogen helpen. Zo moeten ze minstens 1 Master hebben afgerond en ervaring hebben met het begeleiden van scriptietrajecten. Daarbij wordt er verwacht dat de begeleider affiniteit heeft met het onderwijs, zodat hij of zij weet wat er tegenwoordig wordt verwacht van studenten en hun scripties!

Het verzorgen van goede scriptiebegeleiding is onze voornaamste taak en daarom zijn onze scriptiebegeleiders experts in het schrijven en begeleiden van scripties. Daarnaast hebben onze begeleiders affiniteit met het onderwijs. Zo zijn veel begeleiders zelf jaren werkzaam (geweest) bij onderwijsinstellingen en weten dus heel goed wat er wordt verwacht van studenten en hun scripties. Aan de hand van hun ervaring en de handleiding vanuit de onderwijsinstelling denken we flexibel mee met wat er van jou en je scriptie wordt verwacht.

Op welke tijden je jouw begeleider kan bereiken, is niet afhankelijk van kantoortijden, maar van de afspraken die jij samen met je begeleider maakt. Het contact met de begeleider kan face-to-face, maar ook via Skype, e-mail, WhatApp of de telefoon gaan. Als er duidelijke afspraken zijn gemaakt, weet jij wanneer je het snelst en het best reactie kan krijgen van je begeleider!

Werkwijze

De begeleiders bij de onderwijsinstelling hebben soms wel tientallen scriptanten onder hun hoede. Hierdoor schiet inhoudelijke en concrete feedback die op tijd wordt gegeven er wel eens bij in. De begeleiders van ScriptieMaster geven je persoonlijke aandacht en kunnen je concrete feedback geven en helpen met het implementeren hiervan. Door de persoonlijke aandacht en afspraken die je maakt met de professional van ScriptieMaster, weet je wat je kan verwachten en kun je snel weer door met het schrijven van je scriptie!

Nee, de begeleiders van ScriptieMaster schrijven geen stukken voor je scriptie. Dit zou fraude zijn. Wat onze begeleiders wel doen, is handvatten bieden bij het schrijven van je scriptie, zodat je vlot en gestructureerd door kan en met een goed gevoel je scriptie kan inleveren!

Gekochte uren kunnen naar eigen wens ingezet worden. Is je scriptie af en heb je nog uren over? Dan kan je gebruik maken van je overgebleven  uren scriptiebegeleiding door bijvoorbeeld samen met je begeleider te oefenen voor je verdediging, je referenties na te laten kijken of je samen te controleren of jouw structuur klopt.  Zo rond jij je scriptietraject met een zelfverzekerd gevoel af! Heb je een abonnement en heb je niet alle uren opgemaakt? Geen probleem. Je kunt jouw ongebruikte uren gewoon meenemen naar de volgende maand!

Dit kan! Wij begrijpen dat het als student niet altijd uitkomt om bedragen in één keer te betalen. Daarom bieden we de mogelijkheid om je scriptiebegeleiding in maandelijkse termijnen te betalen!

Bij een abonnement krijg je 4 of 8 uur scriptiebegeleiding per maand, die blijft doorlopen. Zo kan je dus gedurende het abonnement aankijken hoe je vooruitgang ervoor staat en stopzetten zodra jij voldoende begeleiding hebt gehad.
Losse uren schaf je in één keer aan in een pakket met bijbehorend tarief. Deze lopen dus niet automatisch door, maar kan je inzetten bij onderdelen waar jij specifieke hulp bij nodig hebt.

Op beide manieren kunnen onze begeleiders jou snel en op een persoonlijke wijze helpen.
Bij face-to-face contact gebeurt dit bij de begeleider of op een plek die jullie zelf hebben afgesproken.
Bij begeleiding op afstand kan je contact houden via telefoon, Skype, mail of een ander platform wat goed werkt voor jou en je begeleider. Mocht jouw ultieme begeleider wat uit de richting wonen, kan je zo alsnog zo optimaal mogelijk begeleid worden bij je scriptie!

Naast hulp bij onderdelen die je moeilijk vindt, kan je persoonlijke scriptiebegeleider je ook helpen en begeleiden door middel van brainstormen, nakijken, het oefenen van je verdediging en het beargumenteren van je keuzes binnen je scriptie. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat proces soepeler verloopt en je alles uit je scriptie haalt wat er in zit!

Wat scriptiebegeleiding kost, is afhankelijk van het aantal uur scriptiebegeleiding dat nodig is. Bekijk hier onze tarieven om een idee te krijgen van wat begeleiding voor jou gaat kosten!

Op het moment dat je door je gekochte uren heen bent, maar behoefte hebt aan meer begeleiding, kan je gemakkelijk losse uren bijkopen! De kosten van deze uren zijn dan hetzelfde als een door jouw aangeschafte pakket met het laagste uurtarief. Dit kan gemakkelijk doorgegeven worden door te mailen naar info@scriptiemaster.nl of bel naar 010 – 714 23 43.

Helaas bieden wij geen slagingsgarantie. Het voltooien van een scriptie met behulp van scriptiebegeleiding blijft een teamprestatie van jou en je begeleider. Dit betekent dat een heel groot deel van het uiteindelijke resultaat afhankelijk blijft van jouw persoonlijke inzet. De scriptiebegeleiders schrijven zelf geen stukken voor je scriptie, maar zullen je op elk mogelijke manier proberen te helpen om je te helpen slagen!

ScriptieMaster kan jou snel te hulp schieten, we koppelen je altijd binnen 2 werkdagen aan een begeleider, maar dit gebeurt vaak al binnen 24 uur! Zo kan jij nog snel feedback krijgen en verwerken voor je deadline.

Algemeen

Aan scriptiebegeleiding zitten veel voordelen verbonden. Zo word je beter in de onderdelen waar je moeite mee hebt, en loop je deze onderdelen ook vlotter en met meer zelfvertrouwen door. De kans dat jij je scriptie eerder succesvol afrondt wordt groter, waarmee er dus een hoop studiekosten bespaard kunnen worden! De hulp die je krijgt bij het schrijven van je scriptie is inhoudelijk en concreet, waardoor je met een zekerder gevoel je scriptie inlevert. Weten op welke manier ScriptieMaster jou van dienst kan zijn? Neem dan contact met ons op!

De klantenservice is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 bereikbaar. De adviesgesprekken vinden ook op werkdagen tijdens kantooruren plaats. Je persoonlijke scriptiebegeleider is daarentegen zowel buiten als tijdens kantooruren bereikbaar!

Ja, neem eens een kijkje op onze scriptievoorbeelden pagina! Zo krijg je een beter beeld bij de concrete invulling van de structuur van de hoofdstukken die je hebt meegekregen vanuit de onderwijsinstelling.

Die hebben we! Om je alvast een stuk op weg te helpen hebben we scriptietips verzameld, geschreven door enkele van onze begeleiders. Wil je inhoudelijke feedback over jouw scriptie, of concrete antwoorden op jouw vragen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan!

Leuk dat je bij ons wilt komen werken! We zijn altijd op zoek naar begeleiders, maar ook open sollicitaties zijn welkom.  Neem hier contact met ons op!