Hulp nodig bij planning en structuur?
Wij helpen je verder!
Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Hulp bij planning en overzicht?

   Het schrijven van een scriptie is een tijdrovend en intensief traject. Wanneer er aan het begin van het proces geen goede en realistische planning wordt opstelt, is de kans groot dat je ergens tijdens het schrijven van jouw scriptie vastloopt. Het maken van een goede planning en overzicht is dan ook een secure en belangrijke taak.

   Onze scriptiebegeleiders weten als geen ander hoe belangrijk een goede planning kan zijn. Daarnaast weten zij hoeveel tijd je gemiddeld per onderdeel kwijt zal zijn. Tast je bij het maken van jouw planning in het donker of ben je op zoek naar een scriptiebegeleider die jou aan jouw planning houdt? Bel ons gerust even via 010 – 714 23 43 en dan kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen.

   Een goede planning:

   • Omvat alle onderdelen van de scriptie
   • Is realistisch bij jouw situatie
   • Heeft ruimte voor uitloop
   • Houdt rekening met jouw begeleider
   • Bestaat uit deelprojecten
   • Is overzichtelijk
   • Is tijdsgebonden

   Scriptieplanning zorgt voor overzicht

   Jouw scriptieplanning helpt je om het overzicht te waarborgen in jouw scriptietraject. Ongeacht of je je aan de gemaakte planning en overzicht houdt, het feit dat je op een rij hebt staan wat je al hebt gedaan en wat je nog moet doen, zorgt voor een rustgevende duidelijkheid in jouw afstuderen. Onze scriptiebegeleiders werken, wanneer het behouden van overzicht of het volgen van een planning een probleem is, met hulpmiddelen zoals onze scriptie tabel of projectoverzicht. Samen met jouw persoonlijke scriptiebegeleider maak je zo een praktische en haalbare planning.

   Bekijk hier onze scriptiehulp pagina voor een voorbeeld planning.

   planning-en-overzicht-afbeelding

   Stappenplan: planning en overzicht

   Hieronder staat het stappenplan aan de hand waarvan je je planning en motivatie op peil houdt.

   Stap 1. wees effectief

   Doe dat wat ertoe doet. Je bent alleen effectief met je scriptie bezig als je iets doet waardoor je eerder aan het inleveren van je scriptie toekomt. Maak een planning in drie stappen: maak een overzichtsplanning, maak per deelvraag een werkblad en maak per dag een to-do-lijst.

   Stap 2. wees efficiënt

   Om efficiënt te zijn, is het belangrijk dat je alleen essentieel werk verzet in de tijd die je aan je scriptie besteedt en daarbij niet wordt afgeleid door niet-essentiële zaken. Bij efficiënt werken is het devies: besteed je tijd nuttig door een goede werkplek te creëren, slim gebruik te maken van je top- en dip-tijd en alleen relevante activiteiten te doen.

   Stap 3. wees energiek

   Je kunt alleen effectief en efficiënt aan je scriptie werken als je daarvoor ook de energie kunt opbrengen. Voel je je gefrustreerd of zie je ertegenop? Zorg dan voor voldoende afwisseling en beloon jezelf bij successen. Ben je gestrest of in paniek? Zet e-mail en telefoon uit en prioriteer opnieuw. Ben je vermoeid en lusteloos? Schrijf op waarom je het ook al weer doet, vraag hulp aan anderen en neem time-outs.

   Vraag hulp van de begeleider op je opleiding en wees duidelijk in wat je van hem of haar verlangt.

   Is al je motivatie om aan je scriptie te werken verdwenen of is schoonmaken ineens je nieuwste hobby en grijp je elke afleiding aan om niet aan je scriptie te zitten? Laat je motiveren door een van onze scriptiebegeleiders om er weer voor de volle 100% voor te gaan. Afstuderen aan de hand van een goede planning en met een stok achter de deur is dan binnen handbereik. Wil jij weer gemotiveerd en gestructureerd aan de slag met je scriptie? Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek en start met afstuderen; vandaag nog!

   De voordelen van Scriptiebegeleiding

   Methode

   • 1-op-1 begeleiding op locatie of online
   • Begeleiding op inhoud, structuur en proces
   • Concrete feedback en inspiratie

   Facts & Figures

   • Ruim 6.200 studenten geholpen

   • Onze begeleiders scoren gemiddeld een 8+
   • Meer dan 170 begeleiders

   Begeleiders

   • Gratis en vrijblijvend adviesgesprek
   • Experts binnen alle vakgebieden
   • Verspreid over heel Nederland

   Meer dan 170 gespecialiseerde scriptiebegeleiders door heel Nederland

   Ravin
   RavinMedia, Informatie & Commun
   Specialisaties: Reclame, Marketing & Communicatie
   Ineke
   InekeKwaliteits- en verandermanagement, (customer) Service Management; Frans, Taalwetenschappen
   Specialisaties: Kwaliteits- en verandermanagement, klantentevredenheidsonderzoek, (customer) service management, facility management; Frans, taalwetenschappen, educatieve master
   Jessica
   JessicaCommerciële Economie, Marketing-C
   Specialisaties: Commerciële Economie,, Marketing & Communicatie
   Vivienne
   VivienneOpleidingskunde
   Specialisaties: Onderwijs, Opleidingskunde, Bedrijfskunde en Sociale wetenschappen

   Met scriptiebegeleiding investeer je in jouw toekomst!

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43.