Je bent er bijna, raadpleeg onze checklist voor je jouw scriptie naar de drukker brengt.

Benieuwd hoe professionele scriptiebegeleiding je kan helpen?

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,6
4.4/5

352

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Je scriptie printen en inbinden (printklaar maken)

Hoera, je hebt de conclusie en discussie geschreven! Al je harde werk heeft uiteindelijk tot een volledige scriptie geleid. In dit blog vind je een checklist die je kunt gebruiken als je naar de drukker wil gaan. Na het lezen van dit blog kun je jouw scriptie printen met een rustgevend gevoel.

Voorwoord

In de inleiding heb je in keurige wetenschappelijke bewoording aangegeven wat de relevantie en aanleiding van jouw onderzoek zijn. Maar je hebt waarschijnlijk ook een persoonlijke fascinatie met het onderwerp. In het voorwoord mag je daar – in de ik-vorm – over vertellen. Je kunt het voorwoord ook gebruiken als dankwoord. Bedank ook je ouders, vrienden, begeleider, iedereen die aan je onderzoek heeft meegewerkt en de barrista zonder wiens dubbele espresso je jouw scriptie nooit af had gekregen.

Inleiding

Nu het onderzoek helemaal klaar is, kun je de laatste puntjes op de i zetten in de inleiding. Controleer of alle informatie nog klopt met wat je gedaan hebt en maak de leeswijzer compleet.

Samenvatting

Een samenvatting is niet voor iedere scriptie verplicht. Toch is het handig om een samenvatting te schrijven. Het helpt je namelijk om de essentie te formuleren van jouw scriptie. Dat komt onder andere van pas bij de presentatie van je scriptie of bij sollicitatiegesprekken. Een samenvatting bevat de aanleiding, relevantie van het onderzoek, de belangrijkste inzichten van de theorie, een korte weergave van de gebruikte methoden en de conclusie. Niet per se in deze volgorde!

Beoordelingsformulier

Voor je jouw scriptie als ‘eindversie’ kunt opslaan, controleer aan hand van het beoordelingsformulier of alle onderdelen er in zitten. Controleer meteen hoeveel hard copy versies je moet inleveren en waar.

Woorden tellen

Bij veel studies is er een minimum/maximum aantal woorden dat een scriptie mag/moet hebben. Bij het opstellen van de hoofd- en deelvragen heb je als het goed is al met deze omvang rekening gehouden. Als je ver over het aantal toegestane woorden zit, is het raadzaam te schrappen. Dikker is namelijk meestal niet beter.

Spellingcheck

Laat je scriptie altijd door anderen controleren op spelling- en typefouten. Het beste resultaat krijg je door een medestudent te vragen en iemand met een geweldig taalgevoel. Zo weet je zeker dat alle d-jes en t-jes goed staan en dat de scriptie inhoudelijk klopt. Bij ScriptieMaster kun je trouwens ook een ‘final check’ laten uitvoeren. Dan weet je zeker dat er geen enkel onderdeel ontbreekt.

Opslaan als PDF

Om te voorkomen dat pagina’s verspringen of lettertypes vervangen worden, moet je jouw scriptie als PDF opslaan voor deze naar de drukker gaat.

Op tijd aanleveren

Niets zo tenenkrommend als in een rij aan te moeten sluiten bij de drukker, terwijl de inleverdeadline over een uur is. Neem een week voor de deadline al contact op met de drukker om te vragen hoe druk het is en hoe snel jouw scriptie gedrukt kan worden. Je kunt ze dan alvast op de hoogte stellen dat jouw scriptie eraan komt. Dan kun je tijdig je scriptie printen. Tenzij ‘living on the edge’ jouw levensmotto is, natuurlijk.

Heel veel succes met de afronding van jouw scriptie. Mijn collega’s van ScriptieMaster en ik duimen dat je scriptie een resultaat oplevert geeft waar je trots op kunt zijn!

Marije

Marije

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Bekijk meer artikelen

ChatGPT scriptie
ChatGTP Scriptie
tekstredactie-afbeelding
Scriptie Literatuurlijst
Afstudeercoach afbeelding - Vrouw met hoofd in handen
Scriptie tips deel 2

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden