De SPSS Chart Builder

Met de SPSS Chart Builder kun je grafieken maken.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,6
4.4/5

352

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Met de SPSS Chart Builder kun je grafieken maken. Om de Chart Builder te openen klik je in de menubalk bovenin op Graphs en vervolgens op Chart Builder. De Chart Builder opent in een apart venster (zie afbeelding onder).

  • HBO Kennisbank. Binnen hogescholen worden veel publicaties zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken geproduceerd door lectoren, docenten en studenten. De HBO Kennisbank maakt dit materiaal van hogescholen zichtbaar en beschikbaar voor uitwisseling en hergebruik. De HBO Kennisbank is hierdoor een belangrijke toegangspoort tot de resultaten van onderzoek van hogescholen.
  • SCRIPTIES-ONLINE. Is een faciliteit voor het online ter beschikking stellen van afstudeerscripties van opleidingen binnen het Nederlandse hoger onderwijs. Met SCRIPTIES-ONLINE is het mogelijk om in een keer de elektronische archieven (OAI-repositories) met afstudeerscripties van Nederlandse universiteiten en hogescholen te doorzoeken.
  • Scribbr.  Een overzicht van met prijzen bekroonde scripties.
spss chart builder

De belangrijkste onderdelen hiervan zijn:

  • Gallery: voor elk type grafiek wordt een aantal variaties weergegeven. Dubbelklik op een icoon om een specifiek type grafiek te kiezen.
  • Variables list: de variabelen die je ook ziet in de data editor worden hier weergegeven.
  • Canvas‘: dit is het grootste gebied in het venster en hier wordt een preview weergegeven van de grafiek zoals je die tot nu toe hebt gebouwd.
  • Drop zones: deze gebieden in de canvas worden aangegeven met blauwe stippellijnen. Hier kun je variabelen naartoe slepen die je in de grafiek wilt hebben.

Er zijn twee manieren om een grafiek te maken in SPSS: de eerste is door de gallery met voorgedefinieerde grafieken te gebruiken en de tweede is door grafieken onderdeel voor onderdeel te bouwen. De gallery is het standaardtabblad (zoals weergegeven hier boven). Als je grafieken onderdeel voor onderdeel wilt bouwen ga je naar het Basic Elementstabblad. Elders in deze kennisbank wordt uitgelegd hoe je verschillende typen grafieken bouwt en bewerkt, waaronder de volgende typen:

Sneller afstuderen? Het maximale uit je scriptie halen?

Maak gebruik van de scriptiehulp van de ScriptieMaster. Meld je hier aan voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Bekijk meer artikelen

hypothese formuleren
Implementatieplan
Analysevinder: Welke analyse bij welke data en variabelen?

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:

Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!