Scriptie verwachtingen

Het is belangrijk en motiverend om voor de start van jouw scriptie voor jezelf te bepalen wat jij wilt bereiken met je scriptie. Door vooraf je eigen verwachting en doel vast te stellen, kan je ook beter bepalen wat er nodig is. Hoeveel moet je doen om je doel te behalen?

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,2
4.1/5

314

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Scriptie verwachtingen

Het is ook raadzaam om deze doelstellingen voor te leggen aan je scriptiebegeleider voordat je aan je scriptietraject begint. Zo weet hij ook direct wat je doel is en kan hij daarop inspelen met het geven van feedback. Iemand die als doel heeft een zeven te behalen, hoeft minder te doen dan iemand die als doel heeft een negen te halen. In het laatste geval moet je streven naar perfectie en dat moet ook terugkomen in de feedback. De begeleider moet dan nog kritischer zijn. Wel moet hierbij worden opgemerkt dat het van belang is dat je realistische eisen aan jezelf stelt. Wanneer je altijd gemiddeld zesjes hebt gehaald, is het vrij ambitieus om jezelf als doel te stellen om voor je scriptie een negen te halen. Niets is onmogelijk, maar gezien je voorgaande resultaten zal je wel een heel andere inspanning moeten leveren dan voorheen. Je moet voor jezelf beslissen of dit haalbaar is en of je hier echt de motivatie voor hebt.

Daarnaast is het goed om jezelf af te vragen of je je scriptie ooit nog ergens voor wilt gebruiken. Zo is het bij sommige sollicitaties vrij normaal dat je je masterscriptie moet insturen. Op het HBO geeft jouw scriptie de kans om bij een bedrijf waar je na jouw studie aan de slag wilt gaan een afstudeeronderzoek of stage uit te voeren. Afgezien van de werkervaring die je hiermee op doet geeft dit ook een uitstekende kans om een netwerk op te bouwen. Wil je ooit promoveren? Dan is het ook goed om hier bij het schrijven van je scriptie alvast rekening mee te houden.

“Tip: Bepaal vooraf het doel dat je met je scriptie wilt bereiken en zet dit ook voor jezelf op papier. Zo heb je altijd een houvast tijdens je scriptieproces.“

Scriptie verwachtingen afbeelding - Denkende man

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Bekijk meer artikelen

ChatGPT scriptie
ChatGTP Scriptie
tekstredactie-afbeelding
Scriptie Literatuurlijst
Afstudeercoach afbeelding - Vrouw met hoofd in handen
Scriptie tips deel 2

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden