Scriptie schrijven tegen betaling?

Een scriptie laten schrijven tegen betaling is geen onbekend fenomeen bij veel studenten. Dit komt doordat het schrijven van een scriptie nog best een grote kluif is. Veel studenten kijken op tegen de grote hoeveelheden aan werk dat verzet moet worden, of hebben er simpelweg geen zin in. De reden dat studenten op zoek gaan naar iemand die voor hen de scriptie kan schrijven kunnen dus variëren. Wanneer je op Google opzoekt wat de mogelijkheden zijn voor het laten schrijven van scripties, kom je al snel langs advertenties op Marktplaats of zogenaamde officiële websites. Het laten schrijven is uiteraard nooit gratis en sommige wanhopige studenten zijn daarom bereid om te gekke bedragen neer te leggen.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,2
4.1/5

314

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Scriptie schrijven tegen betaling afbeelding - vrouw achter laptop

Mag je je scriptie laten schrijven tegen betaling?

Het is hoe dan ook een slecht idee om iemand anders jouw scriptie te laten schrijven. Naast het enorme bedrag wat een student kwijt kan zijn, denk aan bedragen tussen de 2500 en 8000 (!) euro, is er nooit een garantie dat de geschreven scriptie voldoet aan de lat om te slagen. Stel namelijk dat jij je scriptie laat schrijven door iemand en deze levert “half werk”, loop jij je diploma mogelijk mis en krijg je ook nog eens een enorme dosis stress. Er is namelijk waarschijnlijk te weinig tijd over om het onderzoek nog te verbeteren en jij moet in spanning afwachten of jouw docent jouw scriptie diploma-waardig vindt. 

Scriptie schrijven tegen betaling afbeelding - Man schrijft naast laptop

Wat zijn de gevolgen van het laten schrijven van jouw scriptie?

Wanneer jij jouw scriptie niet zelf schrijft en jouw onderwijsinstelling komt hierachter, loop je het risico op uitsluiting van de scriptie. Dit betekent dat jij je scriptie dit jaar sowieso niet meer mag afmaken. In extreme gevallen komt jouw hele opleiding in gevaar. Daarnaast kan het voorkomen dat jouw naam in het frauderegister komt te staan. Kortom, als je gepakt wordt, ben je niet alleen een hele duit kwijt, maar heb je ook nog eens je hele opleiding voor niets gedaan en krijg je een slechte naam, not worth it dus.

Scriptie schrijven tegen betaling afbeelding - stapel boeken

Wat is het verschil tussen je scriptie uitbesteden en scriptiebegeleiding

Het vinden van mensen om jouw scriptie te laten schrijven is geen hogere wiskunde. Google je iets in de richting van “Scriptie laten schrijven”, of “Ghostwriter”, kom je al snel genoeg langs een hoop gegadigden die wel een goed zakcentje willen verdienen. Het grote verschil tussen begeleiding en laten schrijven is het feit dat bij het laten schrijven iemand het volledige onderzoek onder jouw naam doet, iets wat dus helemaal niet mag. Een begeleider is juist iemand die jou door het onderzoek meeneemt op de punten waar jij moeite bij hebt. Denk bijvoorbeeld aan het redigeren van jouw onderzoek, of juist het verbeteren van de kwaliteit van de scriptie. Bij begeleiding ben en blijf jij altijd de officiële auteur van het onderzoek en de scriptie.

Scriptie schrijven tegen betaling afbeelding - rij lampen

Plagiaat

Bijna elke onderwijsinstelling maakt gebruik van een plagiaatcontrole bij het nakijken van onderzoeken. Dit doen zij voor zowel scripties, als onderzoeken van andere jaarlagen. Bij de plagiaatcontrole wordt er gekeken of het ingeleverde onderzoek overeenkomsten bevat met andere bestaande onderzoeken. Op deze manier weten docenten of jij jouw tekst zelf hebt geschreven en jij niet net gedaan hebt alsof je zelf het onderzoek hebt uitgevoerd.

Hoe kan ScriptieMaster helpen?

Bij ScriptieMaster staan meer dan 170 scriptiebegeleiders voor jou klaar. Zij kunnen jou begeleiden op het gebied van onder andere structuur, spelling, zinsopbouw of bijvoorbeeld statistiek programma’s. ScriptieMaster heeft voor elke student de passende begeleider die jou maar al te graag over die streep trekt! 1-op-1 begeleiding op locatie of juist via het internet, alles kan! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan en wij helpen je op weg naar je diploma!

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Bekijk meer artikelen

ChatGPT scriptie
ChatGTP Scriptie
tekstredactie-afbeelding
Scriptie Literatuurlijst
Afstudeercoach afbeelding - Vrouw met hoofd in handen
Scriptie tips deel 2

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden