Ghostwriters

Eén van de grootste uitdagingen van het schrijven van een scriptie is de enorme hoeveelheid tijd dat erin gestoken moet worden. Een volledig onderzoek uitvoeren en uitwerken is een taaie kost voor de meeste scriptanten en dat zorgt ervoor dat er nog wel eens wordt gehoopt op iemand die een scriptie voor hen kan schrijven.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,2
4.1/5

314

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Ghostwriters, wat zijn dat?

Geloof het of niet, er zijn studenten die hun scripties laten schrijven door iemand anders. Dit is waar de naam “Ghostwriter” om de hoek komt. Ghostwriters zijn namelijk personen die tegen betaling jouw hele scriptie maken. De reden dat studenten ervoor kiezen om hun scriptie uit te besteden kunnen uiteenlopen. Zo kiest de ene er uit pure wanhoop voor, de andere vanwege tijdgebrek of simpelweg geen zin.

Ghostwriter Scriptie - Afbeelding

Mag dat wel?

Iemand anders een scriptie onder jouw naam laten schrijven is eigenlijk altijd een slecht idee. Naast het feit dat een scriptant een enorm bedrag kwijt is aan de ghostwriter, denk aan bedragen tussen de 2500 en 8000 (!) euro, heb je geen belofte dat je jouw scriptie door het uitbesteden ook daadwerkelijk haalt. Zo kan het voorkomen dat je door een “goedkopere” ghostwriter van Marktplaats een matig onderzoek terugkrijgt, wat betekent dat jij in de problemen komt. Er is weinig tijd het onderzoek nog aan te passen en jij moet in spanning afwachten of jouw docent de scriptie een voldoende waard vindt.

Ghostwriter Scriptie - Afbeelding

Wel of niet een Ghostwriter inhuren?

Op de vraag of het inschakelen van een Ghostwriter om jouw scriptie te schrijven mag, hebben wij het volgende antwoord: Als jij door jouw onderwijsinstelling wordt betrapt op het uitbesteden van jouw werk, word je bestempeld als fraudeur en is mogelijk jouw hele schoolcarrière voor niets geweest. Best zonde toch? Onderwijsinstellingen stellen de student namelijk altijd verantwoordelijk voor de keuzes die hij of zij neemt.

Ghostwriter Scriptie - Afbeelding

Waar vind je Ghostwriters en wat zijn de verschillen?

Als je op Google zoekt naar iets wat ook maar lijkt op “Scriptie laten schrijven”, krijg je al meteen allerlei advertenties. Deze verschillen van Marktplaats tot “officiële” websites. Er is een groot verschil tussen het begeleid worden tijdens je scriptie en iemand anders die jouw hele scriptie schrijft. Een begeleider helpt jou bijvoorbeeld met het redigeren van jouw onderzoek en helpt met het verbeteren van de kwaliteit. In the end ben jij de auteur van jouw onderzoek. Een ghostwriter maakt alles vóór jou. Deze komt dan onder jouw naam te staan, terwijl je dit helemaal niet geschreven hebt. Een duidelijk verschil dus.

Ghostwriter Scriptie - Afbeelding

Plagiaatcontrole

Hogescholen en universiteiten hanteren een plagiaatcontrole. Daarin wordt gecheckt of jouw stuk overeenkomsten heeft met bestaande gepubliceerde stukken. De plagiaatcontrole is een van de manieren waarop jouw onderwijsinstelling erachter kan komen dat jij jouw scriptie niet zelf geschreven hebt.

Ghostwriter Scriptie - Afbeelding

Wat je wél kunt doen!

Los van alle redenen waarom je uitbesteden niet zou moeten doen, geeft het zelf schrijven van je scriptie natuurlijk een vorm van voldoening. Al die jaren die jij in de studie hebt gestoken, komen terug in dat ene onderzoek. Doorzettingsvermogen en kennis komen hierin samen terug. Hulp vragen bij het schrijven van je scriptie is natuurlijk een heel ander verhaal!

Ghostwriter Scriptie - Afbeelding

Hoe kunnen wij helpen?

Bij ScriptieMaster staan meer dan 170 scriptiebegeleiders voor jou klaar. Zij kunnen jou begeleiden op het gebied van onder andere structuur, spelling, zinsopbouw of bijvoorbeeld statistiek programma’s. ScriptieMaster heeft voor elke student de passende begeleider die jou maar al te graag over die streep trekt! 1-op-1 begeleiding op locatie of juist via het internet, alles kan! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan en wij helpen je op weg naar je diploma!

Ghostwriter Scriptie - Afbeelding

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Bekijk meer artikelen

hypothese formuleren
Implementatieplan
Analysevinder: Welke analyse bij welke data en variabelen?

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:

Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!