Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Werkwoordsvormen per onderdeel scriptie

   Werkwoordsvormen per onderdeel scriptie

   Het is niet eenvoudig om te bepalen welke werkwoordsvormen je moet gebruiken in afzonderlijke delen van je scriptie. In onze vorige blog heb je kunnen lezen welke werkwoordsvormen je zoals gebruikt in je scriptie. Het gaat om de onvoltooid tegenwoordige tijd, de verleden tijd, de voltooid tegenwoordige tijd en de toekomende tijd. Om alles wat duidelijker te maken vertel ik je, in de blog van deze week, welke werkwoordsvorm je per onderdeel in je scriptie moet gebruiken. De voorbeelden die zijn gebruikt zijn fictief.

   Samenvatting

   De samenvatting wordt pas geschreven wanneer je onderzoek is afgerond. Daarom gebruik je in de samenvatting gebruik je twee werkwoordsvormen. Namelijk de voltooid tegenwoordige tijd en de onvoltooid tegenwoordige tijd. De eerste vorm gebruik je wanneer je spreekt over iets dat reeds is afgerond. De tweede vorm gebruik je wanneer je iets wil stellen of concluderen.

   • Voorbeeld 1:” Er is onderzoek uitgevoerd onder de inwoners uit Hilversum”
   • Voorbeeld 2:” In Hilversum heeft men een hoge koopkracht, ten opzichte van inwoners uit andere steden.”

   Inleiding

   De inleiding wordt geschreven alsof het onderzoek nog uitgevoerd moet worden. Wanneer je achtergrondinformatie geeft gebruik je de onvoltooid verleden tijd. Wanneer je jouw onderzoeksonderwerp introduceert gebruik je de onvoltooid tegenwoordige tijd.

   • Voorbeeld 1:” Nadat de economische crisis startte, daalde de koopkracht in Nederland sterk.”
   • Voorbeeld 2:” Dit onderzoek beschrijft de koopkracht van consumenten uit Hilversum.”

   Theoretisch kader en onderzoeksmethoden

   Voor deze hoofdstukken gebruik je twee verschillende werkwoordsvormen. Zoals eerder gezegd gebruik je de onvoltooid tegenwoordige tijd wanneer je iets wil stellen. Maar ook wanneer je feiten omschrijft. De voltooid tegenwoordige tijd gebruik je wanneer je over afgerond onderzoek spreekt. Dit kan van jou, of van andere onderzoekers zijn. Wanneer je bijvoorbeeld spreekt over de interviews die jij hebt afgenomen combineer je de twee werkwoordsvormen.

   • Voorbeeld 1:” Deze koopkracht-matrix geeft inzicht in verschillende consumentengroepen.”
   • Voorbeeld 2:” Dr. XX heeft in zijn onderzoek gesteld dat er een significant verband is tussen consumentenvertrouwen en koopkracht.”
   • Voorbeeld 3:” Tijdens dit onderzoek zijn verschillende interviews afgenomen.”

   Conclusie

   Wanneer je de conclusie schrijft is jouw onderzoek afgerond. De werkwoordsvormen die je in dit hoofdstuk gebruikt ken je nu inmiddels. Het gaat om de onvoltooid tegenwoordige tijd en de voltooid tegenwoordige tijd.’

   • Voorbeeld 1:” Slechts 5% van de inwoners van Hilversum heeft een lagere koopkracht dan in 2006.”
   • Voorbeeld 2:” Het onderzoek heeft aangetoond dat de instroom van nieuwe inwoners de koopkracht heeft verhoogd.

   Hulp van ScriptieMaster bij werkwoordsvormen

   Heb jij moeite met het kiezen van de juiste werkwoordsvormen in je scriptie? Bij ScriptieMaster helpen we je graag. Zo kunnen onze scriptiebegeleiders jouw scriptie op spelling, grammatica, stijl en samenhang controleren. Wil jij jouw scriptie laten redigeren? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00