Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Veelgemaakte fouten tijdens het scriptie schrijven

   Veelgemaakte fouten tijdens het scriptie schrijven
   Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Tenminste, zo luidt het gezegde. Maar de realiteit is dat een handjevol fouten vaker door studenten gemaakt wordt tijdens het schrijven van de scriptie. Met de tips in de blog van deze week helpen we jou om veelgemaakte fouten te voorkomen, zodat jij je met trots slimmer dan een ezel mag noemen.

   ‘Ik sta helemaal triplex’

   … van het aantal fouten dat wordt gemaakt met spreekwoorden in scripties. Wanneer je een spreekwoord gebruikt, zorg dan dat het juist geformuleerd is en past binnen de context van de tekst. Pas op dat je niet doorslaat en je tekst te informeel wordt. Bloemrijke taal wordt namelijk in veel onderzoeksgebieden afgeraden.

   Cijfers uitschrijven

   Er zijn slechts ongeschreven regels voor de juiste notatiewijze van cijfers. Consequent cijfers op dezelfde manier noteren is de sleutel tot succes. Bij mijn eigen scriptie heb ik gekozen om alle cijfers lager dan 20 uit te schrijven. Hiervan heb ik de lezer in de leeswijzer op de hoogte gebracht.

   Meso niveau, meso-niveau of toch mesoniveau?

   Waar in het Engels veel woorden los worden geschreven, worden woorden in het Nederlands vaak aan elkaar geschreven. Mesoniveau is dan ook de juiste spelling. Foutieve samenstellingen komen zo vaak voor dat er zelfs een volledige website over gemaakt is en er meerdere boeken over  zijn geschreven. De vele uitzonderingen maken het aanleren van de juiste spelling nog complexer. Om het nog moeilijker te maken komen in jargon veel uitzonderingen voor. Weet je niet zeker of twee woorden samengesteld worden? Raadpleeg het internet of ouderwets het woordenboek.

   Het verwijswoord

   Verwijswoorden op de juiste manier gebruiken in een scriptie wordt vaak als lastig ervaren. Om je te helpen zet ik de drie belangrijkste regels op een rij:

   • Dat of dit wordt gebruikt bij woorden met ‘het’ als lidwoord.
   • Die of deze wordt gebruikt bij woorden met ‘de’ als lidwoord.
   • ‘Wat’ wordt gebruikt om naar een zin(sdeel) te verwijzen.

   Belang van foutloos schrijven in je scriptie

   Bij sommige studies worden studenten zwaar afgerekend op het maken van fouten. Als de eerste lezer meer dan twee fouten op een pagina vindt, kan jouw scriptie al afgekeurd worden. Daarnaast kom je als adviseur (hbo) of wetenschapper (wo) ongeloofwaardig over wanneer je te veel fouten maken.

   Ben je bang dat je teveel fouten maakt in je scriptie? Laat je scriptie dan redigeren door ScriptieMaster! Schrijf je nu in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00