Scriptie inleveren

Scriptiehulp nodig? Wij helpen je verder!

Hier lees je blogs van je medestudenten.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,6
4.4/5

352

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Scriptie inleveren

Als een trotse mama pink ik een traantje weg wanneer ik mijn prachtig ingebonden scriptie langzaam het postvakje van mijn begeleider in duw. “Daar ga je dan, de wijde wereld in.” Na twee maanden zwoegen kon ik eindelijk mijn scriptie inleveren. Oké, laten we eerlijk zijn, alleen de laatste twee weken heb ik echt gezwoegd. Er waren wat obstakels. Mijn scriptie is lang niet perfect, maar ik ben blij dat het voorbij is – en dan heb ik hem waarschijnlijk nog gehaald, ook. Mijn tussentijdse feedback op de eerste versie was hartstikke positief, op wat fouten in de bronnen na. Ja, de gevreesde APA style. Het leukste aan mijn hele scriptie vind ik nog wel dat ik ook bronnen van mijn eigen begeleider heb gebruikt, maar zijn naam telkens in de ‘et al.’ belandde. Daar gaat al je harde academische werk. 

10 dingen die ik heb geleerd van mijn afstuderen

Het leek me als afsluiter wel mooi om een lijstje te maken van alle dingen die ik heb geleerd tijdens het schrijven van mijn scriptie.

scriptie-inleveren-afbeelding
  1. De kant en klare referenties zijn niet te vertrouwen op Google Scholar – die kloppen dus ook gewoon niet altijd.
  2. Luister NIET naar je studiegenoten, iedere begeleider zegt wat anders. Jouw begeleider moet je scriptie uiteindelijk beoordelen, dus zijn/haar mening is het belangrijkste.
  3. Ga niet in de laatste 5 minuten voor het inleveren van je scriptie nog zitten uitvogelen hoe je paginanummers in het document moet laten beginnen – het is moeilijker dan het lijkt.
  4. Als je zelf nog niet helemaal weet waar je scriptie over gaat, dan kom je daar snel genoeg achter wanneer je voor de 100ste keer de vraag krijgt. ‘Waar schrijf jij je scriptie over?’ Vervolgens alleen maar wat vaag kan mompelen om vervolgens hard te zeggen. ‘JA HET IS HEEL ALGEMEEN DIT HOOR IK BEN HET NOG AAN HET BIJSCHAVEN’.
  5. Je conceptversies printen, doorlezen, aantekeningen maken, aanpassen, en alles nog een keer herhalen voor het scriptie inleveren. Helpt echt om overzicht te krijgen en dingen in te zien die je eerst niet zag.
  6. Deelnemers vinden voor interviews en/of enquêtes is vreselijk. Waarom werkt niemand nou gewoon even mee? WETEN ZE NIET DAT JE AFSTUDEREN ER VANAF HANGT!
  7. Daarnaast heb ik ook geleerd dat ik blijkbaar graag over mezelf schrijf. Het is ontzettend moeilijk om niet in de eerste persoon te schrijven. Dus niet ‘ik heb er voor gekozen’ maar ‘in dit onderzoek is ervoor gekozen’. Ugh.
  8. Tussenkopjes!!! Elke keer als ik maar in het rond aan het schrijven was en geen idee meer had van wat ik aan het doen was, brachten mijn tussenkopjes me weer op het rechte pad. Bedankt, tussenkopjes.
  9. Van je scriptie schrijven word je dik. Je blijft maar eten en veel lichamelijke beweging krijg je er ook niet van.
  10. En als laatste: het is echt een FANTASTISCH gevoel om hem uiteindelijk in je handen te hebben. En nu probeer ik maar niet te hard aan mijn masterscriptie te denken waar ik over een halfjaar alweer aan moet gaan zitten.
Quirine Student communicatie en media aan de EUR

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Bekijk meer artikelen

ChatGPT scriptie
ChatGTP Scriptie
tekstredactie-afbeelding
Scriptie Literatuurlijst
Afstudeercoach afbeelding - Vrouw met hoofd in handen
Scriptie tips deel 2

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden