Help! Ik heb te veel creativiteit

Tromgeroffel. De muziek zwelt verder aan. Tromgeroffel worden bombastische paukenslagen. Het moment is daar. Jij gaat beginnen met je afstudeerscriptie. Jij levert straks een episch onderzoek af. Jij zet de nieuwe standaard binnen je vakgebied. Maar dan… Maar dan… Nee! Je loopt vast. Waarom? Je hebt te veel ideeën.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,2
4.1/5

314

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Verliefdheid

‘Te’ is nooit goed. Nou ja, behalve tequila dan op donderdagavond. Maar als matchmaker weet ik dat te veel creativiteit killing is voor jouw onderzoek. Waarschijnlijk vind jij veel invalshoeken heel erg interessant. Je hebt veel kennis over je onderwerp en je wilt allerlei theorieën gebruiken om te laten zien hoe origineel je bent. Al die zijweggetjes zorgen voor één groot probleem: jouw onderzoek wordt nooit concreet en afgebakend.

Zie die overvloed aan creativiteit als een soort opperste verliefdheid. Hoteldebotel als een kip zonder kop en compleet in extase ervaar je die dagen. Zo ziet jouw begeleider jou ook als je last hebt van te veel creativiteit. Veel levenslust, maar weinig ratio.  Achteraf als je terug op aarde bent zul jij dit ook beamen. Maar achteraf kan wel eens te laat zijn. Tijd is een grote tegenstander tijdens het scriptieproces. Studievertraging en extra schoolgeld betalen? Liever niet.

Het moment is dus daar om je onderzoek concreet aan te pakken. Lukt dat niet alleen? Onze begeleider van ScriptieMaster kan je hierbij helpen. Je zult geholpen worden met afbakenen, afbakenen, afbakenen en nog eens afbakenen. Je wordt gekieteld om een concrete onderzoeksvraag te formuleren. Onze begeleider gaat je tevens stimuleren om te beginnen met schrijven. Zodoende neem je geleidelijk afscheid van je abstracte hersenspinsels.

Kill your darlings

En last but not least: kill your darlings. Samen met onze expert kun je bepalen welke theorieën de voorrang moeten krijgen en welke zijweggetjes als verboden terrein moeten bestempelen. Dit kan soms even pijn doen en dat weten wij ook. Zie het als een bezoek aan de tandarts: pijnlijk, maar noodzakelijk. 

Nu is je creativiteit getemd, maar onze begeleider dooft zeker niet jouw artistieke vlam. Er is nog genoeg ruimte om jouw creatieve vonken te laten overslaan naar je onderzoek. Door de combi van afbakenen en creativiteit wordt juist een episch onderzoek steeds realistischer. Hoor ik daar al tromgeroffel en een luid applaus?

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Bekijk meer artikelen

ChatGPT scriptie
ChatGTP Scriptie
tekstredactie-afbeelding
Scriptie Literatuurlijst
Afstudeercoach afbeelding - Vrouw met hoofd in handen
Scriptie tips deel 2

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden