Scriptiehulp nodig? Wij helpen je verder!

Lees hieronder een leuke blog over 8 verschillende professoren die jij op de universiteit tegen kan komen. 

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,2
4.1/5

314

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

8 Professoren die je tegenkomt op de uni

In de gemiddelde vier jaar die je op je universiteit door gaat brengen, zal je héel veel professoren tegen gaan komen. Mocht je voordat je ging studeren nog een bepaald, eenzijdig beeld bij het woord ‘professor’ hebben (iets Einstein-achtigs), nu weet je wel beter: ze komen in alle soorten en maten en hoe sneller je door hebt welke soort jouw professor is, hoe beter.

1. Mr. Old school

Ieder college begint minstens 10 minuten later omdat hij de computer niet aangesloten krijgt op de beamer, om het vervolgens weer op te geven en met stiften op het whiteboard te schrijven. Hij had liever gewoon een ouderwets schoolbord met krijtjes gehad, maar oké. We zullen het ermee moet doen.

2. The new kid

Gewapend met een verse PhD komen ze aan, en ze zijn hier om LES TE GEVEN. En dan echt. Ze bedoelen het goed, maar ze zullen ook alle regels van de universiteit volgen (op het irritante af), je de meest moeilijke literatuur geven, en tentamens maken die de volledige 3 uur in beslag gaan nemen. Ga lekker weg.

3. De geniale

Je hebt goede professoren, en je hebt professoren die je hele wereldbeeld veranderen, je het licht laten zien en je bekeren tot hun sekte (oké, dat laatste misschien niet, maar als ze een sekte zouden hebben, zou je erbij gaan). Je verlaat ieder college met het gevoel dat je nu de héle wereld begrijpt, en het voelt fantastisch. Deze professoren hebben voordat ze les gingen geven waarschijnlijk al een lang en succesvol academisch leven gehad, en jij kunt alleen maar blij zijn dat hij jou en je mede-studenten vereert met zijn aanwezigheid.

4. De semi-professional

Deze professor heeft waarschijnlijk een paar gepubliceerde artikelen in een obscuur wetenschappelijk tijdschrift waar nooit iemand van heeft gehoord, en hij grijpt iedere kans om iedereen daaraan te herinneren. Sterker nog, de enige verplichte literatuur bij dit vak zijn die artikelen. Fijn.

5. De grapjas

Het eerste college denk je ‘HALLELUJAH’ wanneer er een professor staat die de 2 uur voorbij laat vliegen met sarcastische opmerkingen, zelfspot en slechte memes in de powerpoint. In de les kom je er echter achter dat hij ook gewoon STRENG is en wil dat je de regels volgt, en dan probeert hij dit ook nog eens op een sarcastische en grappige manier te brengen. Hier trap je dus mooi niet meer in, hé.

6. De vage

Ik heb dit jaar een minor filosofie gevolgd, en ik denk dat filosofie professoren het ultieme voorbeeld zijn, maar ze zijn vast ook bij andere studies te vinden. Deze professor weet ontzettend veel over zijn vakgebied en kan er uren op een boeiende manier over vertellen, maar voor de rest heeft hij geen idee wat hij in het leven aan het doen is. Hij praat waarschijnlijk veel tegen zichzelf, kan uren uitweiden over onbenullige dingen, en ziet er altijd uit alsof hij na college met een gestolen AH winkelwagentje weer teruggaat naar zijn slaapplek onder de brug.

7. Degene die het allemaal geen flikker uitmaakt

Het zal deze persoon een worst wezen of je naar de (al dan niet verplichte) les komt, of je opdrachten op tijd inlevert, en of je uitgebreid in het lokaal wil gaan zitten bellen. Vaak vertrekt hij zelf een uur eerder uit de les. Klinkt leuk, maar hier kom je langzaam op terug als je 3 maanden later nog je cijfer niet hebt teruggekregen.

8. Die ene die heel eng lijkt maar dit uiteindelijk niet is

Hij lijkt op het eerste gezicht extreme intimiderend en ronduit eng, maar blijkt later een heel warm en behulpzaam persoon. Jij hebt uitstel nodig voor een opdracht en je staat al huilend en met zweetangst voor zijn kantoor, om ontvangen te worden in een warm bad van begrip. Wat je ook bijna weer aan het huilen maakt, van geluk. Er zijn toch nog goede mensen op de campus te vinden.
Quirine

Quirine
Student communicatie en media
aan de EUR 

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Bekijk meer artikelen

ChatGPT scriptie
ChatGTP Scriptie
tekstredactie-afbeelding
Scriptie Literatuurlijst
Afstudeercoach afbeelding - Vrouw met hoofd in handen
Scriptie tips deel 2

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden