De SPSS Viewer

De SPSS Viewer is naast de SPSS Data Editor het tweede venster in SPSS. In de SPSS Viewer kun je de output (tabellen en grafieken) van statistische analyses bekijken en bewerken.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,2
4.1/5

314

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Voorbeeld van een mediaan

De SPSS Viewer is naast de SPSS Data Editor het tweede venster in SPSS. In de SPSS Viewer kun je de output (tabellen en grafieken) van statistische analyses bekijken en bewerken. Onderstaande screenshot geeft een overzicht van de layout aan de hand van een willekeurig voorbeeld. Aan de linkerkant zie je een boomdiagram die de structuur van de output weergeeft. De boomdiagram maakt het makkelijker om te navigeren als je veel output hebt. Tevens staan hier de namen en onderdelen van de analyses. In het voorbeeld zie dat er een frequentie-analyse is uitgevoerd, met als onderdelen bepaalde statistieken en een histogram. Rechts bevindt zich een groot vlak waar alle resultaten (tabellen en grafieken) staan in de volgorde van de boomdiagram links. Het gedeelte van de output dat je recht in het scherm ziet wordt links in de boomdiagram gemarkeerd en voorzien van een rood pijltje.

Als je dubbelklikt op een tabel of grafiek wordt er een nieuw venster geopend: de bewerkmodus. Tenslotte staan er allerlei iconen tussen de output en de menubalk. Deze bevatten voornamelijk de standaardfuncties die je in de meeste programma’s terugvindt (openen, opslaan, printen, etc.), maar ook functies om te navigeren (naar data, variabelen, laatste output, etc.). Vergeet de output niet op te slaan. Deze worden als .spv-bestand opgeslagen, mocht je het niet terug kunnen vinden.

Sneller afstuderen? Het maximale uit je scriptie halen?

Maak gebruik van de scriptiehulp van de ScriptieMaster. Meld je hier aan voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Bekijk meer artikelen

hypothese formuleren
Implementatieplan
Analysevinder: Welke analyse bij welke data en variabelen?

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:

Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!