Straks ben je afgestudeerd, en dan?

Benieuwd hoe professionele scriptiebegeleiding je kan helpen?

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,2
4.1/5

314

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Wat te doen met het Zwarte Gat na het afstuderen?

Tijdens het schrijven van je scriptie heb je vast gedroomd over wat te doen met je dagen na je afstuderen. Uitslapen, bier drinken, je sociale leven opkrikken. Doen! Je hebt het verdiend. Maar wat kan je nog meer doen om te zorgen dat je een glansrijke toekomst tegemoet gaat? Door het schrijven van jouw scriptie, ben je een expert geworden op een klein onderdeel van jouw vakgebied. Daar kan je op verschillende manieren gebruik van maken. In dit blog lees je hoe je dat kunt doen en geef ik nog andere handige tips om alles uit je studieloze dagen te halen, na het afstuderen.

LinkedIn

LinkedIn biedt je de mogelijkheid om je scriptie als PDF te uploaden. Gebruik bijvoorbeeld je samenvatting om een klein stukje over je scriptie op LinkedIn te plaatsen en plaats de link naar de PDF erbij.

Scriptieprijzen

Er zijn verschillende scriptieprijzen in binnen- en buitenland. Als je een erg goed resultaat behaald hebt voor jouw scriptie, loont het de moeite om uit te zoeken met welke scriptieprijzen je mee kunt doen. De prijzen zijn soms zeer de moeite waard namelijk.

Vakbladen

Als je graag verder wilt in de wetenschap, dan kan je een artikel schrijven over je scriptie en deze in een vakblad laten publiceren. Zoek eens uit welke vakbladen er zijn en aan welke voorwaarden een artikel moet voldoen. De meeste redacties zijn heel welwillend om het werk van jonge wetenschappers te publiceren.

Werkervaring opdoen

Zeker voor universitair afgestudeerden, kan het lastig zijn om aan de bak te komen. Je hebt veel kennis, maar geen tot weinig ervaring. Gelukkig zijn er ook projecten speciaal voor hoger opgeleiden. Hier krijg je de mogelijkheid om werkervaring op te doen bij grote bedrijven. Zoals het project “Kickstart your social impact” van De Baak. Door een paar uur per week aan een project voor een groot bedrijf te werken, bouw je snel werkervaring en een netwerk op.

Reizen

Hoewel reizen natuurlijk vooral heel erg leuk is, is het ook nuttig. Studenten die gereisd hebben, zijn voor veel bedrijven interessant. Op reis leer je jezelf kennen, doe je uiteenlopende ervaringen op en weet je beter wat je wilt van het leven. Omdat je vlak na je afstuderen doorgaans nog niet vast zit in een baan of een koopwoning, is dit een goed moment om de wereld in te trekken.

Trainingen

Als je het gevoel hebt dat je na je studie nog wat vaardigheden mist, kun je ook gerichte trainingen gaan volgen. Van eenmalige avondworkshops tot langere trajecten. In Nederland zijn er veel aanbieders van allerhande nuttige trainingen. Van NLP tot non-verbale communicatie en van Scrum methodiek tot onderhandelen. Ze zijn leuk om te doen en zijn goed voor je CV. Echt uitgeleerd ben je immers nooit.

Themamiddagen

Adviesbureaus en bedrijven organiseren ook wel themamiddagen en netwerkborrels met een bepaald thema. Kijk eens op internet of bij LinkedIn-groepen of er evenementen georganiseerd worden waar jij als expert bij aan kunt sluiten. Dat is een leuke manier om nieuwe contacten op te doen.

Wat is jouw gouden tip om, nadat je afgestudeerd bent, je nieuw verworven Bachelor- of Mastertitel in te zetten en niet in het Zwarte Gat te vallen? Deel je wijsheid op onze Facebook pagina.

Marije

Marije

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Bekijk meer artikelen

hypothese formuleren
Implementatieplan
Analysevinder: Welke analyse bij welke data en variabelen?

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:

Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!