Scriptiehulp nodig? Wij helpen je verder!

Hier lees je blogs van je medestudenten. Direct in contact komen over jouw scriptie?

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,2
4.1/5

314

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

De eerste 20 woorden van mijn onderzoeksvoorstel

Mijn scriptieavontuur is dan ook eindelijk begonnen, en de stress is al aardig toegeslagen. Ik moet binnenkort een onderzoeksvoorstel van 2000 woorden in gaan leveren, en ik ben nog steeds bij stap 1: waar wil ik eigenlijk over schrijven? Mijn overkoepelende thema is ‘global entertainment flows’. Kom je ook niet heel erg ver mee. Hieronder vallen films, series, boeken en muziek: lekker breed dus.

Laatst hadden we een groepsontmoeting met onze scriptiebegeleider vanuit de universiteit, en moesten we allemaal over onze eerste ideeën vertellen. Terwijl ik in paniek een mooi blufverhaal en onderwerpen uit de lucht probeerde te toveren, haalde het meisje naast mij een complete PowerPoint presentatie tevoorschijn met haar onderzoeksvraag, ideeën en onderzoeksplan. Ze had er nog net geen dansje bij verzonnen. Ja, beetje lullig als jij daarna moet en iets mompelt als ‘ik houd wel van boeken dus misschien ga ik daar iets over schrijven.’

Maar niet helemaal gelogen: het helpt wel dat ik een aardige boekenfanaat ben en later graag in het uitgeversvak wil gaan werken. Dat onderwerp vind ik dus in ieder geval leuk. Maar hoe dan verder? Waar wil ik precies over schrijven? Wat kan onderzocht worden, en heeft het dan ook echt een toegevoegde waarde? Ik mindmap me rot en nog heb ik geen idee. Alles lijkt al een keer gedaan te zijn.

Waar gaat deze blog dan heen? Heb ik nog iets nuttigs bij te dragen? Jazeker. Wat ik namelijk al heb gemerkt, is dat het heel erg helpt om je (uitermate vage) ideeën met anderen te bespreken, want zij hebben een frisse blik en kunnen dus ineens met een andere invalshoek komen. Zo gaf mijn begeleider mij het idee om op de marketingkant te focussen, en ik kreeg meteen honderd nieuwe ideeën. Hoe besluiten marketeers van een uitgeverij een bepaald boek groots te brengen, en een andere bijna niet te promoten? Worden de bestsellers gepromoot, of juist boeken die nog wel een zetje kunnen gebruiken? Ik word er al redelijk enthousiast van, maar nog steeds is het natuurlijk niet echt een strak plan. Misschien nog even met mijn familie, huisgenoten en klasgenoten praten, en dan komt er vast zo een complete onderzoeksvraag uitrollen. Ik kan het iedereen die met zijn scriptie gaat beginnen, en nogal zoekende is, in ieder geval aanraden. En dan de andere 1980 woorden van het voorstel nog.

Quirine

    Quirine

Student communicatie en media aan de EUR

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Bekijk meer artikelen

ChatGPT scriptie
ChatGTP Scriptie
tekstredactie-afbeelding
Scriptie Literatuurlijst
Afstudeercoach afbeelding - Vrouw met hoofd in handen
Scriptie tips deel 2

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden