Scriptie laten nakijken?

De professionele begeleiders van ScriptieMaster kunnen je scriptie voor je nakijken op spelling, grammatica en structuur. Ook kunnen onze begeleiders je inhoudelijk begeleiden en adviseren om ervoor te zorgen dat jij snel kunt afstuderen. Vraag direct een adviesgesprek aan of lees hieronder meer over de voordelen van je scriptie laten nakijken.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,6
4.4/5

352

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Laat je scriptie extern nakijken

Het schrijven van een scriptie kan een onzeker proces zijn. Je wilt je scriptie zo vaak mogelijk laten nakijken, maar de begeleider vanuit de hogeschool of universiteit heeft maar een beperkt aantal uur voor jou gereserveerd. Aan de andere kant, je wilt je begeleider ook niet van last zijn met teveel vragen. De begeleider is vaak uiteindelijk ook degene die jouw scriptie beoordeeld en kan, door teveel vragen, een negatief beeld krijgen van je.

Op steeds meer onderwijsinstellingen schrijf je de scriptie in een klasje waarbij studenten elkaars scriptie nakijken. Ook dit is een onzeker proces, weten jouw medestudenten wel op welk niveau de scriptie moet zijn?

Kortom, je wilt je scriptie zo vaak mogelijk na laten kijken om concrete feedback te krijgen op de schrijfstijl, structuur en inhoud. Je hebt er baat bij als dit op frequente basis gebeurt, zodat je kunt toetsen of je op de goede weg bent. Dit is lastig om te organiseren binnen het scriptietraject van de hogeschool of universiteit. Daarom kan het nakijken door een externe begeleider uitkomst bieden.

De risico’s van jouw scriptie niet laten nakijken

Als je jouw scriptie onvoldoende laat nakijken, loop je het risico een scriptie in te leveren met fouten in de spelling, grammatica of structuur. Dit soort foutjes kunnen de lezer doen twijfelen aan de kwaliteit van de inhoud en kunnen dus een negatieve invloed hebben op de beoordeling van het eindproduct: jouw scriptie. Verder kan een verkeerde keuze aan het begin van jouw scriptie, bijvoorbeeld in het theoretisch kader, invloed hebben op jouw onderzoek, methode, data en uiteindelijk de conclusie. Wanneer je jouw scriptie tussentijds niet voldoende laat nakijken, heb je dus kans dat je aan het einde van jouw traject een groot gedeelte van jouw scriptie om moet gooien. Dit is erg frustrerend en bovenal tijdrovend.

Het is daarom verstandig om je scriptie extern na te laten kijken en zo te voorkomen dat je scriptie wordt afgekeurd en je studievertraging oploopt.

Procesvoordelen van het laten nakijken van jouw scriptie

Onze scriptiebegeleiders zijn erin gespecialiseerd jouw scriptie op te knippen in behapbare stukken. Zo creëer je voor jezelf een duidelijke planning in het schrijfproces. Deze kleinere stukken kun je telkens door jouw persoonlijke begeleider laten nakijken op structuur, inhoud en schrijfstijl. Zo zorg je ervoor dat er een duidelijke rode draad door jouw scriptie loopt en dat de stukken die je af hebt ook echt van belang zijn voor jouw onderzoek. Het laten nakijken van jouw scriptie zorgt er dus voor dat je efficiënt en effectief schrijft. Door de concrete feedback en brainstormsessies met de begeleider blijft de scriptie jouw product. Zo zorgen we ervoor dat je, tijdens het schrijven van jouw scriptie. een goede manier van schrijven aanleert.

Ontdek jouw mogelijkheden

Naast het nakijken van je scriptie bieden wij ook mogelijkheden voor scriptiebegeleiding.
Lees hier meer over scriptiebegeleiding bij ScriptieMaster of vraag direct een adviesgesprek  aan met een van onze hoofdbegeleider en laat ons je situatie in kaart brengen.

Met scriptiebegeleiding investeer je in je toekomst!

Sinds 2005 zijn al meer dan 10.000 studenten met onze scriptiebegeleiding afgestudeerd

Minder collegegeld

Met onze begeleiding studeer je op tijd af en betaal je dus minder collegegeld.

Eerder salaris

Met jouw diploma op zak ben jij klaar voor een baan, dat betekent eerder salaris.

Ontwikkel jezelf

Door persoonlijke begeleiding ontwikkel je jouw zwakkere punten.

Goed op je CV

Met een goed resultaat heb je een mooi visitekaartje voor op de arbeidsmarkt