Arjen

Arjen van Wijk is Psycholoog, met als specialisatie Psychologische Methodenleer, en weet veel van statistiek, SPSS en onderzoeksmethodologie. Hij is gepromoveerd op het onderwerp “Pijnbeleving” in de tandheelkunde en heeft 19 jaar ervaring met het begeleiden van bachelor- en masterstudenten bij het opzetten en uitvoeren van onderzoek ten behoeve van de scriptie. Daarnaast is hij copromotor geweest van verschillende promovendi en is (co-)auteur van rond de 100 wetenschappelijke publicaties in internationale “peer-reviewed” tijdschriften. Als methodoloog is hij een “all-rounder” en kan een nuttige bijdrage leveren in elke fase van een onderzoek.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Arjen

Arjen

Studierichting

Psychologie

Specialisaties

Onderzoeksmethodologie, Psychologische Methodenleer, SPSS, Statistiek

Op zoek naar een begeleider voor jou!

Voor iedere uitdaging hebben wij een begeleider

Van 1997-2001 heb ik psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie psychologische methodenleer. Deze studierichting kende vooral veel statistiek en onderzoeksmethodologie als inhoud. Tijdens deze opleiding heb ik ongeveer 2.5 jaar gewerkt in de zogenaamde “methodologiewinkel” waar studenten methodenleer advies gaven aan psychologiestudenten met een andere studierichting. Het ging dan voornamelijk om advies over statistiek. Namelijk welke statistische toets te kiezen, hoe deze uit te voeren in SPSS, en hoe de uitkomsten te interpreteren en te rapporteren.

Na mijn studie ben ik begonnen aan een promotieonderzoek (2001-2006) aan de faculteit tandheelkunde in Amsterdam (ACTA), op het onderwerp (de beleving van acute) pijn. In 2006 ben ik gepromoveerd en daarna in vast dienstverband getreden bij de universiteit. In de 19 jaar die ik bij de universiteit heb gewerkt heb ik ongeveer 80 bachelor- en 40 masterscripties begeleid, en ben ik copromotor geweest bij een 4-tal AIO’s. Ik heb rond de 100 artikelen gepubliceerd in internationale “peer-reviewed” tijdschriften als hoofd- en medeauteur. Daarnaast ben ik statistisch en methodologisch adviseur geweest voor alle bachelor- en masterstudenten die met hun scriptie bezig waren, en er met hun begeleider niet uit kwamen. Men noemde mij ook wel de SPSS-goeroe, maar ik deed veel meer. Tot slot heb ik jarenlang onderwijs gegeven op het gebied van statistiek, SPSS en onderzoeksmethodologie.

Alhoewel mijn achtergrond psychologie is, en ik jaren in de tandheelkunde heb gewerkt, ben ik als methodoloog vooral een “all-rounder” als het gaat om onderzoek. Als er gegevens worden verzameld, of geanalyseerd, of als er een tekst moet worden geschreven over verzamelde en geanalyseerde gegevens, dan kun je bij mij aankloppen en maakt het onderwerp verder niet veel uit. Ik heb een zeer praktische instelling, ik vind het leuk om dingen uit te leggen, kan goed en helder schrijven en ben prettig in de omgang. Dus laat het me weten als jij denkt mijn hulp nodig te hebben.

Hoe kan ik jou helpen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Niet de begeleider die jij zoekt?

Onze scriptiebegeleiders hebben studenten van nagenoeg alle vol- en deeltijd opleidingen in Nederland mogen ondersteunen. Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan en wij zullen kijken wie er het beste bij jou past.

Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:

Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!