De Kolmogorov-Smirnovtoets doen in SPSS

De Kolmogorov–Smirnovtoets is een statistische toets om te onderzoeken of een verdeling afwijkt van een bekende verdeling zoals de normale verdeling, Poisson-verdeling, exponentiële verdeling, et cetera.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,6
4.4/5

352

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Symbolen voor rekenkundige bewerkingen in de statistiek

In SPSS kan de Kolmogorov–Smirnovtoets gedaan worden via Analyze –> Descriptive Statistics –> Explore. Onderstaande dialoogvenster verschijnt dan. Verplaats ten eerste variabelen die je wilt analyseren naar de Dependend List.

Vervolgens kun je met de knop Statistics nog je voorkeur aangeven voor bepaalde analyses. Onderstaande dialoogvenster verschijnt dan. In het geval van de Kolmogorov–Smirnovtoets hoef je hier niets aan te passen.

De knop Plots is wel interessant voor de Kolmogorov-Smirnovtoets. Vink hier de opties aan zoals in onderstaande afbeelding.

Output van de Kolmogorov–Smirnovtoets lezen

Onderstaande tabel bevat de statistiek van de Kolmogorov–Smirnovtoets zelf, de vrijheidsgraden (wat gelijk zou moeten zijn aan de steekproefgrootte) en de significantiewaarde van de toets.

Engelse symbolen voor statistiek

Als gevolg van globalisering van wetenschap worden veel Engelse termen en symbolen gebruikt in de statistiek, ook in landen die Engels niet als hun moedertaal voeren.

Sneller afstuderen? Het maximale uit je scriptie halen?

Maak gebruik van de scriptiehulp van de ScriptieMaster. Meld je hier aan voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Bekijk meer artikelen

hypothese formuleren
Implementatieplan
Analysevinder: Welke analyse bij welke data en variabelen?

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:

Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!