Inleiding

Een betrouwbaarheidsinterval geeft de onder- en bovengrens aan van de accuraatheid van het steekproefgemiddelde als een schatting van het gemiddelde van de populatie.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,6
4.4/5

352

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Een betrouwbaarheidsinterval geeft de onder- en bovengrens aan van de accuraatheid van het steekproefgemiddelde als een schatting van het gemiddelde van de populatie. Het idee achter betrouwbaarheidsintervallen is om een reeks van waarden te construeren waarbinnen we denken dat de populatiewaarde valt.

De onder- en bovengrens van het betrouwbaarheidsinterval worden berekend met de steekproefgegevens. Doorgaans wordt gekeken naar de 95% betrouwbaarheidsinterval en soms de 99% betrouwbaarheidsinterval. Dit zijn de geconstrueerde limieten waarbinnen voor een bepaald percentage (of het nou 99% of 95% is) van de metingen het daadwerkelijke populatiegemiddelde binnen valt.

Sneller afstuderen? Het maximale uit je scriptie halen?

Maak gebruik van de scriptiehulp van de ScriptieMaster. Meld je hier aan voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Bekijk meer artikelen

hypothese formuleren
Implementatieplan
Analysevinder: Welke analyse bij welke data en variabelen?

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:

Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!