Figuren en tabellen

Figuren en tabellen maken een scriptie aantrekkelijk om te lezen en makkelijker te interpreteren. Wanneer de lezer de figuren en tabellen bekijkt zonder de tekst te lezen dient deze al een goed beeld te hebben van het onderwerp, de centrale vraag en het antwoord hierop. Een figuur of tabel dient echter altijd een functie te hebben.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,6
4.4/5

352

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Voorzie alle figuren en tabellen met een bijschrijft (Rechtermuisknop – Bijschrift invoegen), zodat je ernaar kunt verwijzen vanuit de tekst en het duidelijk is waar het over gaat. Bijschriften horen bij figuren erboven en bij tabellen eronder. Wanneer je vanuit de tekst naar een figuur of tabel verwijst (wat een vereiste is, anders heeft de tabel/het figuur blijkbaar geen functie), dan begin je de woorden ‘Figuur’ en ‘Tabel altijd met een hoofdletter. Volgens de wetenschappelijke norm verwijs je bij voorkeur naar een tabel of figuur tussen haakjes achter de tekst die de inhoud ervan beschrijft. Dit komt professioneler over en zodoende hoef je geen aparte zin aan de verwijzing te wijden.

Sneller afstuderen? Het maximale uit je scriptie halen?

Maak gebruik van de scriptiehulp van de ScriptieMaster. Meld je hier aan voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Bekijk meer artikelen

hypothese formuleren
Implementatieplan
Analysevinder: Welke analyse bij welke data en variabelen?

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:

Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!