Interviews transcriberen

Lees hier de beste tips om jouw interviews te transcriberen.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,2
4.1/5

314

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

interviews transcriberen blog afbeelding

Interviews transcriberen

Voor je de interviews maakt, moet je wel goed nadenken over wat je wil gaan vragen. Als je niet de juiste vragen stelt of de juiste structuur hebt, zou het kunnen zijn dat je interviews niet goed bruikbaar zijn. Dat zou betekenen dat je erg veel werk hebt verzet wat niet nodig blijkt te zijn, het afnemen en verwerken van de interviews is namelijk erg veel werk.

Het transcriberen van interviews is in principe niks anders dan het omzetten van spraak naar tekst, zodat het daarna kan worden geanalyseerd. Verstandig is om rekening te houden met het tijdrovende karakter van het transcriberen. Zo ben je voor één uur audio vaak al gauw vier tot zes uur aan het typen.

Gelukkig zijn er ook bedrijven die het transcriberen van je interviews uit handen kunnen nemen. Een goed voorbeeld daarvan is Transcriptie Online, een van de grootste transcriptiebureaus dat al sinds 2013 op grote schaal transcripties levert aan studenten en universiteiten. Daarnaast bieden ze ook studentenkorting aan, maar door het arbeidsintensieve karakter van transcriberen blijft het aan de prijs.

Uiteraard kun je ook zelf je interviews uittypen, waarbij het handig is om gebruik te maken van speciale transcriptie software. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de opnames goed is, is het goed om de interviews in een stille ruimte af te nemen. Op die manier ben je er zeker van dat de hoeveelheid achtergrond wordt geminimaliseerd, hetgeen de kwaliteit van je transcriptie alleen maar ten goede kan komen. Klik hier voor meer informatie over interviews transcriberen.

Nadat je de interviews uitgewerkt hebt, zal je deze moeten verwerken in een analyse, en er vervolgens conclusies aan moeten verbinden. Op basis van je theoretisch kader order je de informatie uit de interviews eerst, daarna kan je ze pas verwerken. Een begeleider van ScriptieMaster kan je helpen met de juiste interpretatie. Schrijf je nu in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Bekijk meer artikelen

hypothese formuleren
Implementatieplan
Analysevinder: Welke analyse bij welke data en variabelen?

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:

Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!