Scriptiehulp nodig?
Wij helpen je verder!

Hier lees je blogs van je medestudenten.
Direct in contact komen over jouw scriptie?

Vraag hier een gratis adviesgesprek aan

Survey smeekbedes en transcribeer-haat

Transcriberen
Ik (en de rest van mijn studie) zijn dan eindelijk op dat punt aanbeland dat we onze data moeten gaan verzamelen. Hetgeen waar het allemaal om draait, dus. Ik had besloten kwalitatief onderzoek te doen met interviews, om verschillende redenen: 1) het paste het meest bij het soort onderzoek dat ik doe, er is namelijk nog helemaal niets vergelijkbaars gedaan, en 2) laten we eerlijk zijn: ik vermijd SPSS liever gewoon. Maar blijkbaar was mijn keuze voor interviews best bijzonder, want mijn Facebook timeline + berichten inbox ontploften al snel beide met smeekbedes of ik alsjeblieft iedereen zijn survey in wil vullen. Ik heb er inmiddels drie gedaan en ik vind het wel goed: ik moet zelf ook nog een scriptie schrijven. Stiekem was ik best blij dat ik geen honderd mensen moet gaan stalken of ze mijn survey in willen vullen. Maar aan de andere kant, ik moest er zo’n vijf tot tien gaan vragen of ik alsjeblieft een uur van hun tijd mag hebben. Bovendien had niemand mij verteld dat er echt NIKS ERGERS in de wereld is dan transcriberen (je weet wel, het hele opgenomen interview uittypen). Serieus, als je te weinig uren in een dag hebt, ga dat doen: drie minuten voelt ineens als drie uur.

Respondenten verzamelen
Maar oké, ik moest dus mensen vinden om te interviewen, waaronder uitgevers en lezers. Omdat ik stage heb gelopen bij een uitgeverij, kon ik wat mensen een berichtje sturen en eigenlijk ging het heel makkelijk. Zelfs uitgeverijen die ik gewoon heb gemaild (zonder daar ooit contact mee te hebben gehad), waren ontzettend aardig en zelf als ze geen tijd hadden, wilden ze mijn vragen wel per mail beantwoorden. Wat een meevaller! Wat geen meevaller was, was het vinden van lezers: ik dacht dat er nog wel meer gekken als ik rondliepen die oprecht nog van lezen houden, maar als ze er al zijn, hebben ze zich goed verstopt. Tja, en dan moet je toch een beetje creatief gaan zijn met de doelgroep die je origineel voor ogen had. Hem iets verbreden (oudere mensen waren over het algemeen best enthousiast over het meedoen aan een interview), of juist verkleinen (kinderen van 12 tot 15 jaar oud iets minder). Inmiddels heb ik drie van de zes interviews voltooid en met een deadline die al over twee weken is, begin ik toch best wel gestrest te worden (ook bij het vooruitzicht dat ik dus nog drie interviews moet gaan transcriberen. Wat een ellende).

Time management
Veel nuttige tips bevatte dit stukje niet, maar hopelijk heb je na het lezen toch iets geleerd: time management is BELANGRIJK, vooral als je interviews wil doen. Mensen hebben weinig tijd en het duurt echt 1-2 weken voordat je een afspraak hebt gemaakt. De andere wijze les is dat transcriberen echt heel erg stom is en je er waarschijnlijk goed aan doet dat te vermijden als het niet echt nodig is.

Quirine
QuirineStudent communicatie en media aan de EUR

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

Vul je gegevens in en wij nemen op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.