Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Structuur van het onderzoek

   Bij het onderdeel ‘structuur van het onderzoek’ geef je, letterlijk, aan wat je in welk hoofdstuk gaat doen. De lezer weet dan wat hij in welk hoofdstuk kan verwachten.

   Bijvoorbeeld:
   Het eerste hoofdstuk bevat de onderzoeksopzet waarin het doel en de reikwijdte van het onderzoek worden bepaald. In het tweede hoofdstuk wordt aan de hand van een literatuurstudie onderzocht aan welke kenmerken X moet voldoen om effectief te zijn. Het derde hoofdstuk vervolgt met het opstellen van het kader inzake de uit te voeren enquête. Hier worden de vragen alsmede de beoordelingsmethodiek vastgesteld. In het vierde hoofdstuk staan vervolgens de resultaten van de enquête centraal en wordt gekeken of deze resultaten overeenkomen met de onderzochte literatuur. In het vijfde en laatste hoofdstuk wordt het onderzoek afgesloten met de beantwoording van de probleemstelling en een conclusie.”

   Het is belangrijk dat je de hoofdstukken hier bij nummer noemt. Indien de lezer bijvoorbeeld alleen geïnteresseerd is in de manier waarop je de enquêtes hebt opgesteld, kan hij direct naar het juiste hoofdstuk gaan zonder eerst de hele inhoudsopgave door te hoeven spitten. Hetzelfde geldt voor het laatste hoofdstuk. Geef hier duidelijk aan dat je in dat hoofdstuk de probleem- of de vraagstelling beantwoordt zodat de lezers die alleen in je conclusie geïnteresseerd zijn daar direct naar toe kunnen gaan.

   Tip: Het onderdeel ‘structuur van het onderzoek’ is ook voor jezelf van groot belang omdat je hier de rode draad aangeeft. Houd jezelf hier dus ook aan!

   Scriptie structuur afbeelding - Pilaren zwart-wit

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00