Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Selecte steekproefmethoden

   De grote van je steekproef is afhankelijk van onderzoeksvragen en doelen. Alle cases uit de populatie hebben niet dezelfde kans om opgenomen te worden in de steekproef. Er zijn vijf verschillende steekproefmethoden:

   1. Quotasteekproef – de respondenten worden op een selecte manier gekozen, maar er wordt gezorgd dat de steekproef bepaalde kenmerken vertoont van de populatie.
   2. Doelgerichte steekproef – Een selecte steekproef waarbij het oordeel van de onderzoeker bepaalt welke cases deel uitmaken van de steekproef.
   3. Sneeuwbal steekproef – informatie dat wordt gegeven door de eerste respondenten, wordt gebruikt om nieuwe respondenten te vinden.
   4. Zelf selecterende steekproef – Personen kunnen zelf uitkiezen om deel uit te maken van een steekproef. Door bijvoorbeeld een advertentie waar wordt gevraagd om respondenten.
   5. Gemak steekproef – Cases worden alleen gekozen omdat ze het gemakkelijkste te verkrijgen zijn. 1

   1 Mark Saunders, Philip Lewis en Adrian Thornhill (2015). ‘Methoden en technieken van onderzoek (zevende editie). Amsterdam: Pearson Benelux

   Selecte steekproeftrekking afbeelding - Man met boek

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00