Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Wat staat er op het voorblad van jouw scriptie?

   voorblad blog afbeelding

   Het lijkt op het eerste oog niet het belangrijkste onderdeel van je scriptie, maar dat betekent niet dat je er geen aandacht aan moet besteden. Je titelpagina is namelijk het allereerste wat de lezers van jouw scriptie zullen zien. Je hebt maar een kans om een goede indruk te maken. Zorg er dus voor dat je dit doet. In de blog van deze week vertel ik je wat je wel en niet moet weergeven op je voorblad.

   Opmaken van het voorblad

   Het maken van een stijlvol voorblad is vooral een kwestie van de juiste balans vinden. Je wilt een goede eerste indruk maken, maar wees voorzichtig dat je hierin niet overdrijft. Less is in veel gevallen more. Wanneer je bijvoorbeeld voor een afbeelding kiest, kies dan voor één fraai beeld.

   Wat wel te doen

   Het is vooral erg belangrijk dat je de scriptiehandleiding volgt. Zorg ervoor dat je deze dus zorgvuldig leest. In mijn scriptiehandeling stond dat ik de volgende dingen moest weergeven:

   • Gegevens van de auteur: voor- en achternaam, adres, e-mailadres, studentnummer en telefoonnummer.
   • Naam van het afstudeerbedrijf.
   • Titel van het rapport.
   • Naam van de bedrijfsbegeleider.
   • Naam van de afstudeerbegeleider.

   Omdat ik meerdere rapporten inleverde, heb ik ervoor gekozen om op het titelblad ook het type rapport te vermelden. Daarnaast heb ik de contactgegevens van zowel mijn bedrijfsbegeleider- als van mijn afstudeerbegeleider weergeven. Tot slot heb ik de naam van mijn onderwijsinstelling- en de opleidingsnaam vermeld.

   Wat niet te doen

   Minstens zo belangrijk als wat je wel moet doen, is wat je beter weg kan laten van je titelpagina. Zo is het gebruik van te meerder felle kleuren afgeraden, hierdoor wordt je voorblad druk. Je wilt immers een professionele indruk achterlaten. Daarnaast is het ook af te raden om een te eenvoudige titelpagina te kiezen. Je wilt namelijk wel aanzetten tot lezen. Het kan lijken alsof deze uitspraken elkaar tegenspreken, maar zoals eerder gezegd: het is een kwestie van de juiste balans vinden.

   Heb je moeite met het afronden van je scriptie? Ben je bijvoorbeeld bang dat je teveel spellingsfouten hebt gemaakt, of kan je wel hulp gebruiken met redigeren? Schrijf je nu in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00