Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   De inleiding van je scriptie schrijf je zo!

   inleiding schrijven blog afbeelding

   Het is belangrijk dat je alle verplichte onderdelen in je scriptie verwerkt. Maar nog belangrijker is dat je in elk onderdeel de juiste informatie geeft. Want in de inleiding staan andere dingen dan in bijvoorbeeld het voorwoord. Je moet weten welke toon je moet gebruiken en op welke plaats je het in je scriptie vermeldt. Met de blog van deze week help ik je op weg.

   Wat is de inleiding precies?

   In het voorwoord heb je jezelf geïntroduceerd en een woord van dank uitgesproken. Direct na de inhoudsopgave vind je de inleiding van jouw scriptie. Dit is de plek waar je voor het eerst inhoudelijk ingaat op het onderwerp van je scriptie. Het dient niet alleen voor de introductie van het onderwerp. Na het lezen van jouw inleiding is het voor de lezer duidelijk wat hem te wachten staat en waarom hij door moet lezen. Want buiten de introductie van het onderwerp, geef je ook de afbakening van je onderzoeksgebied aan de hand van je hoofd- en deelvragen. Daarnaast geef je een nadere uitleg over de structuur van je scriptie. Hierbij eindig je met een leeswijzer.

   Belangrijke aandachtspunten

   Voor veel onderdelen van je scriptie geldt dat je maar een maximaal aantal woorden mag gebruiken. Bij de inleiding is dit niet het geval. Wel is het belangrijk dat je inleiding kort en bondig geschreven is. Bedenk dus van tevoren goed wat je allemaal in de inleiding wil vertellen. De inleiding wordt geschreven in twee werkwoord tijden. Je schrijft het grootste gedeelte van je scriptie in de onvoltooid verleden tijd (“in dit artikel stelde…”). De enige uitzondering op deze regel is de introductie van de inleiding. In deze alinea gebruik je de onvoltooid tegenwoordige tijd (“in dit artikel stelt”). Wanneer je jouw scriptie voor een bedrijf schrijft, misstaat een korte omschrijving van het bedrijf niet in de inleiding.

   Checklist

   Veel studenten vinden het fijn om een checklist te hebben voordat ze beginnen met het schrijven van een onderdeel van hun scriptie. Gelukkig zijn wij van ScriptieMaster de moeilijkste niet, en helpen we je graag. Hier is de checklist:

   • Introductie van het onderwerp.
   • De (wetenschappelijke) relevantie is omschreven.
   • Onderzoeksvragen, probleemstelling hypothesen en doelstellingen zijn gegeven.
   • Beschrijving van onderzoeksmethodologie.
   • Leeswijzer.

   Heb je moeite met het schrijven van je scriptie? Bij ScriptieMaster helpen we jou met succes af te studeren! Schrijf je nu in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00