Feedback tijdens je scriptie

Natuurlijk is het fijn om feedback te krijgen tijdens het schrijven van je scriptie. Hoe gaat dat in z’n werk? En hoe ga je er mee om? Dat zijn lastigere vragen om te beantwoorden. In de blog van deze week leren we jou om te gaan met feedback en vertellen we jou hoe jij het maximale uit feedback kunt halen.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
9,1
4.4/5

373

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Inhoudsopgave

Feedback tijdens je scriptie

Feedbackmomenten scriptie

Jouw scriptiebegeleider is op een aantal momenten tijdens jouw scriptieproces verplicht om jouw werk van feedback te voorzien. Hoewel deze momenten per studie verschillen, zal in de meeste gevallen feedback worden gegeven op je onderwerp, je onderzoeksvoorstel, de structuur van je scriptie en op de (eerste) conceptversie. De feedbackmomenten en de momenten waarop jij je stukken moet aanleveren, zijn in veel gevallen vastgelegd in de afstudeerhandleiding. Is dit niet het geval, maak dan afspraken met je scriptiebegeleider. De feedback die je op verschillende momenten krijgt, verschilt ook sterk van elkaar. Laat je niet uit het veld slaan wanneer je compleet nieuwe feedback krijgt wanneer je jouw conceptversie inlevert. Juist in deze fase zal jouw begeleider bijvoorbeeld de samenhang tussen alinea’s beoordelen, terwijl je hier nog niet eerder feedback op hebt gekregen.

Extra feedback
Voor sommige studenten is de feedback van alleen hun scriptiebegeleider niet voldoende. Voor jullie heb ik wat alternatieven op een rijtje gezet

Studiegroepje
Samen met een aantal medestudenten kan je een studiegroepje vormen. Kom eens per week bij elkaar om oplossingen te zoeken voor problemen waar jullie allemaal tegenaanlopen. Zo bundel je de krachten tijdens het scriptieproces. Kijk wel uit dat het geen klaaggroep wordt en dan jullie effectief te werk gaan.

Scriptiebegeleiding
Heb je snel hulp nodig bij het schrijven van je scriptie en wil je niet afhankelijk zijn van mensen uit je eigen omgeving? Schakel dan de hulp in van ScriptieMaster! We kunnen je bijvoorbeeld helpen met jouw data-analyse of bij het redigeren. Als je op deze link klikt kun je een gratis adviesgesprek aanvragen.

Gebruik je netwerk
Wees niet bang om gebruik te maken van jouw netwerk. Ken je iemand met een specialiteit binnen jouw onderzoeksgebied? Dit kan bijvoorbeeld een kennis of een voormalig docent zijn. Wees dan niet bang om hen om hulp te vragen. Vaak vinden zij het hartstikke leuk om je te helpen. Bedenk van tevoren wel wat je te weten wil komen, zo voorkom je dat je aan het einde van een leuk gesprek met lege handen staat.

Omgaan met feedback
Tijdens jouw scriptieproces is het onvermijdelijk dat jouw scriptiebegeleider op- en aanmerkingen heeft op jouw stukken. De docenten worden nou eenmaal geacht om kritisch te zijn. Zelf vond ik het lastig om commentaar te krijgen op alinea’s waar ik veel tijd en moeite in had gestoken. Het duurde even voordat ik hier goed mee kon omgaan en ik in zag dat geen persoonlijke kritiek is. In tegenstelling, feedback is een essentieel onderdeel van jouw ontwikkeling tot een deskundige schrijver. Het is de basis van vooruitgang in de wetenschap, en ook de basis voor vooruitgang van jouw scriptie. Dus probeer feedback te waarderen, ook al is dit soms lastig. Want het helpt je alleen maar verder!

Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk meer artikelen

ChatGPT scriptie
ChatGTP Scriptie
tekstredactie-afbeelding
Scriptie Literatuurlijst
Afstudeercoach afbeelding - Vrouw met hoofd in handen
Scriptie tips deel 2

Heb je vragen over dit artikel?

Laat een comment achter

Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *