Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Conclusie voor je scriptie schrijven

   Conclusie voor je scriptie schrijven

   Het scriptie schrijven zit er bijna op. Als het goed is heb je alle interviews of enquêtes afgenomen en je belangrijkste onderzoeksresultaten geformuleerd. Nu is het tijd om jouw conclusie te schrijven. Zelf vond ik het best lastig om de specifieke eisen per onderdeel te onderscheiden. Wat komt er in de discussie en wat in het nawoord? In de blog van deze week maken we duidelijk hoe je een goede conclusie schrijft.

   Wat staat er in de conclusie?

   Het belangrijkste doel van de conclusie is het beantwoorden van de onderzoeksvraag. Dit hoofdstuk voorziet de lezer immers niet van nieuwe informatie, maar je maakt als schrijver duidelijk waar je de meeste waarde aan hecht. Dit doe je door het onderwerp kort te introduceren. Vervolgens geef je een korte samenvatting van je belangrijkste onderzoeksresultaten. Nadat je dit hebt gedaan kan je een antwoord op de hoofdvraag formuleren. Als je doelstellingen in je scriptie hebt opgenomen is dit ook de plek om deze te formuleren. Het is belangrijk dat je de conclusie kort en bondig houdt. Heb je moeite om goede alinea’s te schrijven? Deze blog helpt je op weg! Normaliter bestaat een conclusie uit 200 tot 400 woorden.

   Wat staat er niet in jouw conclusie?

   Het is ook belangrijk om te weten wat je juist niet in de conclusie moet vermelden. Ten eerste is dit niet het aangewezen hoofdstuk om de implicaties van jouw onderzoeksresultaten of advies te discussiëren. De vervolgstappen die na jouw onderzoeken genomen moeten worden, zal je bespreken in de discussie. Als je een hbo-scriptie schrijft, is het belangrijk dat je de aanbevelingen niet in de conclusie verwerkt. Zelf heb ik hier een compleet hoofdstuk aan besteed.

   Checklist

   Niks is fijner dan een checklist als je gaat beginnen met het schrijven van de conclusie voor jouw scriptie. Pak dan naast deze checklist ook de scriptiehandleiding erbij. Hier staan specifieke eisen vaak in omschreven.

   • Onderzoeksvraag beantwoord.
   • Onderwerp kort geïntroduceerd.
   • Belangrijkste onderzoeksresultaten samengevat.
   • Hoofdvraag beantwoord.
   • Doelstellingen geformuleerd (optioneel).
   • 200 – 400 woorden gebruikt.
   • Nieuwe informatie vermeden.
   • In de voltooid tegenwoordige tijd over afgeronde zaken geschreven.

   Heb jij moeite met het schrijven van je scriptie? Of met een onderdeel zoals redigeren of data-analyse? Schrijf je nu in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00