Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Toets je hypothesen

   Bekijk onderstaande tips die je helpen met het toetsen van je hypothesen!

   Wil jij op een goede manier je hypotheses controleren? Wij geven je hieronder de zes meest gebruikte statistische toetsen om je hypothesen te toetsen.

   Op sommige deelvragen in je scriptie zul je antwoord moeten geven via een empirische analyse. Dat wil zeggen dat je met (eigen) gegevens en berekeningen op zoek gaat naar het antwoord. Een bekende vorm van empirische analyse is de statistische toets. Nu hangt het af van het soort situatie welke statistische toets daarbij past. Niet elke toets is geschikt voor elke situatie. In deze bijlage een uitleg over 6 belangrijke statistische toetsen en wanneer je ze kan gebruiken. De 6 meest voorkomende statistische toetsen zijn weergegeven in onderstaand schema:

   hypothesen toetsen afbeelding

   Zoals je ziet zijn de 6 toetsen opgedeeld in verschillende groepen. Ten eerste is er de groep voor een variabele en die voor twee variabelen. De groep van twee variabelen kent de subgroepen ongepaard en gepaard. Welke toets het meest geschikt is om jouw hypothesen te toetsen hangt met name af van het soort variabele (interval/ratio/ordinaal/nominaal) dat je beschikbaar hebt.

   6 belangrijke statistische toetsen

   Wil jij succesvol toetsen of jouw hypothesen klopt? Gebruik dan een van de geschikte statistische toetsen. Heb je verder hulp nodig bij het bepalen welke toets geschikt is, of bij de uitvoer van een statistische toets? Kom dan langs voor een gratis kennismakingsgesprek. Onze begeleiders kunnen je er veel over vertellen.

   Gratis download om je hypothesen te toetsen!

   Download gratis de digitale bijlage Toets je hypothesen – 6 belangrijke statistische toetsen (PDF)

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00