ScriptiebegeleidingScriptieMaster2019-07-17T08:39:43+01:00

Professionele scriptiebegeleiding

Voor hbo en wo studenten van alle studies in Nederland

Heb je hulp of begeleiding nodig bij het schrijven van je scriptie, of wil je meer verdieping in je scriptie aanbrengen? ScriptieMaster is marktleider op het gebied van professionele scriptiebegeleiding voor hbo en wo studenten. Tijdens het schrijven van je scriptie loop je tegen problemen aan en wordt je motivatie op de proef gesteld. ScriptieMaster biedt maatwerk scriptiebegeleiding, waardoor je snel en succesvol je scriptie kunt afronden!

Wil je snel beginnen met het afronden van je scriptie? Schrijf je nu in voor het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin je direct kennismaakt met je toekomstige scriptiebegeleider.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Wat is professionele scriptiebegeleiding?

Begeleiding in de vorm van feedback, motivatie en ondersteuning van A tot Z

Sneller afstuderen? Meld je nu aan voor scriptiebegeleiding

Kom gratis en vrijblijvend met ons kennismaken, op locatie of online!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Samen knippen we de scriptie in stukken

Bij ScriptieMaster creëer je samen met je begeleider tussenmomenten waarop je feedback ontvangt. Op de universiteit of hogeschool heb je maar een select aantal controle momenten. Hierdoor moet je in één keer veel inleveren voordat je een Go of No Go krijgt. Terwijl je wacht op de feedback vanuit de onderwijsinstelling bestaat de kans dat je stil komt te staan en jouw proces stagneert. Verder krijg je feedback op meerdere hoofdstukken waardoor de kans bestaat dat je jouw scriptie moet repareren op punten waar je al verder op bent gegaan. Zo leer je niet alleen minder van het traject, het is ook een frustrerend proces. Dit is erg zonde, het schrijven van een scriptie is namelijk de perfecte kans om een expert te worden op een specifiek onderdeel van jouw vakgebied.

scriptiebegeleiding-afbeelding

Overzicht in jouw scriptietraject

Door jouw scriptie op te knippen in behapbare stukken behoud je het overzicht. Samen met jouw begeleider stel je aan de hand van de eisen vanuit jouw onderwijsinstelling doelen en deadlines waardoor je een goed ritme in het schrijfproces garandeert. Hierdoor creëer je een rode draad in de structuur van jouw scriptie en weet je continue of jouw scriptie de juiste richting opgaat. Een veelgehoorde klacht van studenten is dat men aan het einde van het scriptietraject pas feedback krijgt op vroeg gemaakte fouten. Dit kan ervoor zorgen dat de gehele scriptie aangepast moet worden. Door tussentijdse feedback beperk je dit risico.


Onzeker over de koers in de scriptie? Zorg dat je voldoende controlemomenten inbouwt zodat je feedback krijgt op het stuk waar je nu bent.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Wanneer je jezelf inschrijft bij ScriptieMaster starten we altijd met een gratis adviesgesprek. Dit gesprek wordt gebruikt om elkaar te leren kennen en inzage te krijgen in jouw specifieke hulpvraag. Ook wordt tijdens dit gesprek in kaart gebracht in welke fase van je scriptietraject je nu bent. Op basis hiervan wordt een persoonlijke scriptiebegeleider voor je gezocht waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met jouw wensen en behoeften.

Werkwijze na het adviesgesprek

Na het gratis adviesgesprek koppelen we je zo snel mogelijk aan een scriptiespecialist binnen jouw vakgebied. Dit kan vaak al binnen een werkdag. Samen met je begeleider kijk je op welke punten je scriptiebegeleiding nodig hebt en spreek je af hoe vaak je samenkomt. De afspraken met je scriptiebegeleider kunnen plaatsvinden via de telefoon, Skype, Email of bij jou in de buurt. Zo kan je eenvoudig vanuit huis werken en loop je geen vertraging op doordat je lang moet wachten op feedback.

Persoonlijke scriptiebegeleiding

Tijdens het scriptietraject bewaak je samen met jouw persoonlijke begeleider de planning. Daarnaast geeft de scriptiebegeleider uitgebreide inhoudelijke feedback op je scriptie. Zo weet je steeds precies wat je moet doen om op tijd af te studeren. Onze begeleiders hebben een passie voor onderzoek. Dit straalt ook uit op de studenten die bij ScriptieMaster begeleiding volgen. Door middel van kennis en enthousiasme vinden studenten hun motivatie en interesse in hun scriptie terug. Omdat de begeleider van ScriptieMaster niet jouw beoordelaar is kun je de begeleider van alles over je scriptie en het traject vragen.

Zodra het einde van je scriptietraject nadert, heb je de mogelijkheid om een proefverdediging te doen. Hierbij leer je om je scriptie te verdedigen waardoor je tijdens de echte verdediging niet voor verrassingen komt te staan. Indien voor jouw studie geen verdediging of presentatie verplicht is gesteld, kun je dit onderdeel uiteraard overslaan. Na deze stappen ben je klaar om af te studeren en kun je terugkijken op een prettig en efficiënt scriptietraject.

Scriptiebegeleiding op locatie?

Onze scriptiebegeleiders staan voor je klaar op één van onze locaties. Verder vindt de scriptiebegeleiding, naar aanleiding van de behoefte van onze studenten, vaak plaats op een gunstige plek zoals de Bibliotheek van de Hogeschool of Universiteit. Samen achter dezelfde laptop zitten heeft als grootste voordeel dat je direct door jouw voorlopige scriptiedocument, de gegeven feedback vanuit jouw onderwijsinstelling en eventuele andere documenten kunt lopen.

Onze eigen locaties zijn voorzien van Whiteboards in de afgesloten 1-op-1 ruimtes. De perfecte plek om te brainstormen of bepaalde problemen in jouw scriptietraject visueel inzichtelijk te maken.

Online scriptiebegeleiding?

Online scriptiebegeleiding is een service die wij aanbieden aan studenten voor wie scriptiebegeleiding op locatie niet handig is, bijvoorbeeld als je tijd wilt besparen of liever in de avonden of weekend afspreekt. Met online scriptiebegeleiding via telefoon, skype of e-mail geeft ons ervaren team van scriptiebegeleiders je toch de scriptiehulp die je nodig hebt om jouw doelen te realiseren.

Voordelen online scriptiebegeleiding

 • Handig als je ver van onze locaties woont
 • Efficiënt als je graag buiten kantooruren afspreekt
 • Snel inhoudelijke en/of taalkundige feedback
 • Bespaar tijd en reiskosten
 • Werken aan je scriptie waar en wanneer het jou uitkomt

Hoe werkt online scriptiebegeleiding?

Online scriptiebegeleiding begint met een telefonisch kennismakingsgesprek zodat je weet met wie je aan de slag gaat. Daarin bespreek je ook de vorderingen die je al gemaakt hebt, jouw scriptiedoelen (wanneer je afgestudeerd wilt zijn en met welk cijfer) en de moeilijkheden die je nog ondervindt bij het schrijven van je scriptie.

Gedurende de online scriptiebegeleiding heb je regelmatig contact met je begeleider via e-mail, skype of telefoon. Je bespreekt samen lastige onderdelen en je krijgt  feedback via e-mail en opmerkingen in je tekst. Je krijgt de persoonlijke scriptiebegeleiding die je zoekt en je bespaart reistijd en reiskosten.

Voor meer informatie, kun je contact opnemen via 010 – 714 23 43 of een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.

Bij ScriptieMaster krijg je duidelijke en concrete feedback op jouw stukken

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

 • Kantoorlocatie:
  Marconistraat 16
  3029 AK Rotterdam

 • 010 – 714 23 43

 • 0643952716

 • info@scriptiemaster.nl

 • Maandag – Vrijdag: 9:00 – 17:00