Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Scriptie zorg en welzijn maken?

   De bevolking vergrijst en de vraag naar zorg neemt toe. De mogelijkheden om hulp te bieden zijn echter ook permanent in ontwikkeling: nieuwe medicijnen, zorgverlening die zijn effectiviteit bewezen heeft, programma’s die verslaafden helpen. Tegelijk lopen de kosten soms uit de hand en is de druk om de zorgverlening efficiënter te maken altijd aanwezig. Een aspect uit dit spanningsveld is uitermate geschikt om uit te werken in een scriptie.

   Methoden scriptie zorg en welzijn

   Een scriptie over zorg en welzijn gaat in feite altijd over mensen en over hoe zij de beste hulpverlening kunnen krijgen. Bestudering van het reilen en zeilen van een zorginstelling, van protocollen, van samenwerking tussen hulpverlenende instanties en van de kwaliteit van zorgverlening zijn allemaal mogelijkheden om je scriptie zorg en welzijn handen en voeten te geven. Maar welke manier van gegevens verzamelen past het beste bij jouw onderwerp, ga je wel of geen interviews afnemen, en welke theorie of vakliteratuur helpt je om gevonden gegevens te interpreteren? Langs welke weg kom je aan gegevens, heb je wel voldoende gegevens, en van welke modellen zou je gebruik kunnen maken?

   Tips scriptie zorg en welzijn:

   • Maak bij interviews een duidelijk onderscheid tussen hulpverleners en mensen die hulp ontvangen;
   • Vind in de literatuur welke factoren van belang zijn voor jouw probleem en verzamel gegevens over deze factoren in je eigen casus;
   • Bepaal de voor jouw casus geldende protocollen en leg je bevindingen langs de meetlat van die protocollen. Wat zijn de verschillen? Hoe kan de zorg verbeteren?

   valkuilen scriptie zorg en welzijn:

   • Blijf objectief. Je kiest je onderwerp niet voor niets. Vaak ben je er mee vertrouwd of emotioneel bij betrokken, bijvoorbeeld omdat je zelf hulpverlening hebt ontvangen of gegeven, een ervaringsdeskundige bent, of er op een andere wijze mee in aanraking bent gekomen. Voorkom echter dat je jezelf tot onderwerp kiest. In je scriptie moet je namelijk een objectieve afstand tot je onderwerp bewaren.
   • Als je werkzaam bent of stage loopt op een zorgafdeling en je doet onderzoek naar die afdeling, bedenk dan dat dit voor- en nadelen heeft. Vergeet nooit de nadelen te benoemen van het onderzoeken van de eigen afdeling, bijvoorbeeld in een reflectie-paragraaf.

   begeleiding nodig bij scriptie zorg en welzijn?

   Gespecialiseerde scriptiebegeleiders bij snelafstuderen.nl kunnen je vragen beantwoorden over je scriptie zorg en welzijn. Bijvoorbeeld over welke methode je het beste kunt gebruiken, hoe je je onderwerp kunt afbakenen, of hoe je snel relevante gegevens kunt vinden. Schrijf je in voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we je situatie doornemen en je antwoord krijgt op je vragen.

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00