Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Scriptie verwachtingen

   Het is belangrijk en motiverend om voor de start van jouw scriptie voor jezelf te bepalen wat jij wilt bereiken met je scriptie. Door vooraf je eigen verwachting en doel vast te stellen, kan je ook beter bepalen wat er nodig is. Hoeveel moet je doen om je doel te behalen? Het is ook raadzaam om deze doelstellingen voor te leggen aan je scriptiebegeleider voordat je aan je scriptietraject begint. Zo weet hij ook direct wat je doel is en kan hij daarop inspelen met het geven van feedback. Iemand die als doel heeft een zeven te behalen, hoeft minder te doen dan iemand die als doel heeft een negen te halen. In het laatste geval moet je streven naar perfectie en dat moet ook terugkomen in de feedback. De begeleider moet dan nog kritischer zijn. Wel moet hierbij worden opgemerkt dat het van belang is dat je realistische eisen aan jezelf stelt. Wanneer je altijd gemiddeld zesjes hebt gehaald, is het vrij ambitieus om jezelf als doel te stellen om voor je scriptie een negen te halen. Niets is onmogelijk, maar gezien je voorgaande resultaten zal je wel een heel andere inspanning moeten leveren dan voorheen. Je moet voor jezelf beslissen of dit haalbaar is en of je hier echt de motivatie voor hebt.

   Daarnaast is het goed om jezelf af te vragen of je je scriptie ooit nog ergens voor wilt gebruiken. Zo is het bij sommige sollicitaties vrij normaal dat je je masterscriptie moet insturen. Op het HBO geeft jouw scriptie de kans om bij een bedrijf waar je na jouw studie aan de slag wilt gaan een afstudeeronderzoek of stage uit te voeren. Afgezien van de werkervaring die je hiermee op doet geeft dit ook een uitstekende kans om een netwerk op te bouwen. Wil je ooit promoveren? Dan is het ook goed om hier bij het schrijven van je scriptie alvast rekening mee te houden.

   Tip: Bepaal vooraf het doel dat je met je scriptie wilt bereiken en zet dit ook voor jezelf op papier. Zo heb je altijd een houvast tijdens je scriptieproces.

   Scriptie verwachtingen afbeelding - Denkende man

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00