Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Starten met scriptie schrijven

   Een scriptie schrijven is een uitdagend en eenzaam proces. De meeste studenten zien er tegenop. Aan het begin van de scriptie is het belangrijk het schrijven niet als één groot project te zien, maar als een reeks deelprojecten die afgerond moeten worden.

   Een onderzoeksopzet maken, het onderwerp afbakenen, de inleiding schrijven, literatuur zoeken, methoden kiezen, het zijn allemaal overzichtelijke stappen die genomen moeten worden. De een na de ander en sommige tegelijkertijd. Het allerbelangrijkste is dat je een goed overzicht hebt van wat er uiteindelijk van je verwacht wordt.

   Om dit project te beginnen kan het volgende actieplan uitkomst bieden:

   Scriptie schrijven starten afbeelding - Man schrijft voor IMac

   1. Lees de gids voor het schrijven van een scriptie

   De meeste opleidingen hebben een handleiding gemaakt over het schrijven van een scriptie en/of er is een handboek beschikbaar met de officiële eisen aan wetenschappelijke presentaties en rapportages, waaronder de scriptie. Lees deze handleiding aandachtig door en noteer desgewenst wat je echt niet mag vergeten. Zoals het aantal woorden dat je scriptie moet tellen, wetenschappelijke vereisten en de manier waarop bronnen vermeld moeten worden (APA, Harvard, etc). Verder zijn er vaak beoordelingsformulieren beschikbaar. Deze formulieren vormen een duidelijke checklist en geven een uitstekende indicatie over de eisen per hoofdstuk; deze hoofdstukken vormen weer de eerder genoemde deelprojecten.

   2. Deadlines noteren

   Zoek alle deadlines op en maak er agendapunten van. Dit kan digitaal, met meldingen. Maar in een papieren agenda kan natuurlijk ook. Kies de manier die voor jou het beste werkt. Buiten de algemene deadlines gegeven door de onderwijsinstelling zorgen de deelprojecten ook voor tussendeadlines. Wanneer je dergelijke deadlines met jezelf afspreekt zorg je dat je ritme behoud in het gehele proces van scriptie schrijven.  Verder zorgen tussendeadlines ook voor extra mogelijkheden om feedback van jouw (externe) scriptiebegeleider te krijgen.

   3. Kennismaken met je begeleider

   Als je een scriptiebegeleider hebt toegewezen gekregen, maar nog geen kennis hebt gemaakt, kun je beginnen met een mail naar je begeleider. De meeste docenten en begeleiders zijn erg gecharmeerd van een pro-actieve houding van hun studenten, zeker op dit punt in de studie. Met een simpele mail kun je al een goede eerste indruk achterlaten.

   Vertel in de mail wie je bent en doe een voorstel voor een eerste bijeenkomst met data en tijden. Eventueel kun je in deze mail ook vragen hoe je begeleider de communicatie wil laten verlopen en hoe je vragen en teksten moet aandienen en de vragen die je hebt gekregen bij actiepunt 1 stellen. Je zou dit ook kunnen bewaren voor de eerste afspraak. Zolang je maar op de hoogte bent van de verwachtingen van je begeleider en je duidelijke afspraken maakt. Je begeleider speelt een heel belangrijke rol in het proces. De samenwerking met jouw begeleider moet je dus goed beginnen en onderhouden.

   Als je deze drie actiepunten doorlopen hebt weet je precies hoe groot de hordes zijn en wanneer ze genomen moeten worden. Een goed begin/voorbereiding is het halve werk!

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00