Methode
In de methode beschrijf je stapsgewijs de wijze waarop de data is verkregen en geanalyseerd. In dit hoofdstuk vertel je dus niet alleen wat er is gedaan aan onderzoek, maar ook hoe en waarom op deze wijze (verantwoording). Als het goed is heb je dit al min of meer in het onderzoeksvoorstel of plan van aanpak uitgewerkt.
Hulp nodig bij je scriptie?
Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.
10.000+ studenten geslaagd
98% slaagt op tijd
Hbo & wo, online & offline
Scriptiebegeleiding sinds 2005
Inhoudsopgave
Wat is een goede indeling van het methodehoofdsstuk? Ten eerste wordt onder het kopje onderzoekstype de gehanteerde onderzoekstypen (exploratief-toetsend, kwalitatief-kwantitatief, field-deskresearch, enquête-interviews-observaties) almede de in hoofdlijnen bewandelde weg vermeld. Ten tweede wordt de onderzoekspopulatie beschreven en de steekproef die hieruit getrokken is. Ten derde beschrijf je stap-voor-stap, het liefst in chronologische volgorde, het proces van dataverzameling: van voorbereiding tot en met verwerking (nog niet de analyse). Ook vermeld je per concept of variabele de operationele definities. Tenslotte zet je uiteen welke stappen zijn doorlopen voor de data-analyse, bijvoorbeeld welke statistische toetsen je hebt toegepast, hoe je hoofd- van bijzaken hebt onderscheiden in de interviewdata en welke software je hebt gebruikt.
Sneller afstuderen? Het maximale uit je scriptie halen?
Maak gebruik van de scriptiehulp van de ScriptieMaster. Meld je hier aan voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.
Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:
Bekijk meer artikelen
Heb je vragen over dit artikel?
Laat een comment achter
Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden
Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:
Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!