Scriptie afgekeurd en dan?
Scriptie afgekeurd? Of heb je een no go gekregen voor je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of concept scriptie? Dat is natuurlijk een enorme domper. Zeker als je er hard aan hebt gewerkt en je dacht goed bezig te zijn.
Hulp nodig bij je scriptie?
Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.
10.000+ studenten geslaagd
98% slaagt op tijd
Hbo & wo, online & offline
Scriptiebegeleiding sinds 2005
Inhoudsopgave
Scriptie afgekeurd? Of heb je een no go gekregen voor je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of concept scriptie? Dat is natuurlijk een enorme domper. Zeker als je er hard aan hebt gewerkt en je dacht goed bezig te zijn. Op zulke momenten kan het zijn dan je even niet meer weet wat je moet doen, zeker als je vage feedback hebt gekregen van je scriptiebegeleider op je hogeschool of universiteit en de deadline nadert. Om je minder overweldigd te voelen, weer snel jouw scriptie op de rails te krijgen en af te studeren binnen de deadline heb ik een stappenplan voor je gemaakt.
Stap 1: Inventariseer feedback
Als je met een afgekeurde scriptie zit opgescheept dan is de eerste vraag: waarom? Uiteraard heb je er als student recht op om te weten waarom je scriptie is afgekeurd. Probeer zoveel mogelijk door te vragen bij vage feedback van je scriptiebegeleider, net zo lang tot het voor jou duidelijk is. Blijf wel rustig en professioneel. Probeer vooral goede vragen te stellen en te luisteren en ga niet eindeloos de discussie aan met je begeleider. Het doel is hier om erachter te komen wat je moet doen om je scriptie goedgekeurd te krijgen en niet om je gelijk te halen.
Stap 2: Maak afspraken met je scriptiebegeleider
Wanneer je de feedback hebt besproken is het zaak om heldere afspraken te maken over een nieuwe deadline en wat er aangepast dient te worden om jouw scriptie goedgekeurd te krijgen. Door deze afspraken kom je niet voor verassingen te staan. Om jouw scriptiebegeleider op deze afspraken vast te pinnen is het verstandig om mondelinge afspraken na het gesprek per mail te bevestigen. De insteek is dan om een opsomming van de gemaakte afspraken naar jouw begeleider te mailen met de vraag of deze compleet en correct is, en zo ja, of hij of zij deze wil bevestigen. Kortom, het is belangrijk om het heft in eigen hand te nemen en jouw scriptiebegeleider te managen in plaats van andersom.
Stap 3: Verzamel hulpbronnen
Mocht je alsnog geen heldere en concrete feedback krijgen van je de scriptiebegeleider van je hogeschool of universiteit, dan kun je overwegen om externe scriptiehulp in te schakelen van een scriptiecoach die gerichte feedback geeft en met je meedenkt. Hoe dan ook is het zaak om de juiste hulpbronnen te verzamelen in de vorm van aanvullende literatuur (zowel inhoudelijk als over onderzoeksmethoden), voorbeelden van succesvolle scripties, maar dus ook experts die je kunnen helpen met proeflezen (corrigeren van onregelmatigheden en taalfouten) en het aanbrengen van structuur (op papier en in het hoofd) als je daar moeite mee hebt. Bovendien zijn er allerlei scriptie tools om je productiviteit en de kwaliteit van je scriptie te verbeteren.
Stap 4: Focus en actie!
Wanneer je weet wat je te doen staat is het een kwestie van focus en actie. Als een naderende deadline niet genoeg is voor jou, dan vind je op mijn blog vele andere manieren om jezelf te motiveren en te focussen.
Spoedeisende hulp bij een afgekeurde scriptie
Blijven de suggesties voor verbetering onduidelijk of weet je niet waar te beginnen? Kom je er met bovenstaande actieplan niet uit binnen de gestelde deadline? Wil je de volgende keer WEL een scriptie inleveren die wordt goedgekeurd?
Bij een afgekeurde scriptie helpen onze professionele scriptiecoaches je onder meer met:
- interpreteren van de feedback en suggesties van je scriptiebegeleider van de opleiding
- omgaan met vage en negatieve feedback van je scriptiebegeleider van de opleiding
- opstellen van een stappenplan om je scriptie te verbeteren
- verbeteren van de structuur van je scriptie of onderzoeksvoorstel
- versterken van specifieke onderdelen zoals inleiding, theoretisch kader, methode, resultaten en conclusies
- op niveau brengen van de taal
- opstellen van een goede literatuurlijst
- correct gebruik van referenties voetnoten
Sneller afstuderen? Het maximale uit je scriptie halen?
Maak gebruik van de scriptiehulp van de ScriptieMaster. Meld je hier aan voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.
Heeft dit jou geholpen? Deel het met anderen:
Bekijk meer artikelen
Heb je vragen over dit artikel?
Laat een comment achter
Heb je vragen over dit artikel? Laat een comment achter en een van onze
begeleiders zal hem zo spoedig mogelijk beantwoorden
Wij bieden scriptiebegeleiding aan studenten van o.a.:
Inmiddels hebben onze scriptiebegeleiders van nagenoeg iedere vol- en deeltijd opleiding in Nederland studenten mogen ondersteunen bij hun afstudeertraject! Ben je nieuwsgierig geworden welke begeleider jou het beste kan ondersteunen bij jouw specifieke opleiding, studie en onderwerp? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Hopelijk tot snel!