Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   6 Tips voor het inbinden en printen van je scriptie

   Je scriptie schrijven is al zwaar genoeg. Daarom geven wij je graag advies over hoe je jouw scriptie zo mooi mogelijk kunt laten printen en inbinden: van tips over inbindmethodes tot tips over de opmaak van je scriptie. Na het lezen van deze 6 tips weet je precies hoe je jouw perfecte scriptie laat printen! 

   1. Kies je papiersoort 

   De papiersoort bepaalt de uitstraling van je scriptie. Je kunt natuurlijk kiezen voor een dunne papiersoort, maar met een dikkere papiersoort laat je een professionelere indruk achter. Heb je veel afbeeldingen of figuren in je scriptie? Print op papier van 100 of 160 grams. Het papier schijnt dan niet door, zoals bij 80 grams papier wel het geval kan zijn. 

   1. Het perfecte formaat 

   Grote kans dat je jouw scriptie geschreven hebt in Word, Pages of Google Docs. Het standaard formaat is dan A4 (210×297 mm). Dit formaat leest prettig en ook figuren en tabellen zijn goed zichtbaar. Heb je een proefschrift geschreven? Dan is een veelvoorkomend formaat ook 170×240 mm. 

   1. Inbindmethodes 

   Scripties kan je op allerlei manieren inbinden. Wij vinden inbinden als een echt boek of met een metalen ringband de mooiste opties. 

   Je scriptie inbinden als een boek (paperback) heet garenloos inbinden. Een doorlopende omslag wordt dan stevig om de inhoud van je scriptie gelijmd. Dit kan al bij scripties van ten minste 20 pagina’s, maar is het mooiste bij scripties met wat meer pagina’s. Het leuke van garenloos inbinden is dat je zelfs de bindrug kunt ontwerpen met bijvoorbeeld de titel van je scriptie. Zo creëer je een super professionele uitstraling. 

   Inbinden met een ringband heet wire-o inbinden. Je kunt dan de voor- en achterkant laten printen op een dikkere papiersoort en eventueel nog een transparant blad toevoegen voor extra bescherming van je scriptie. 

   1. Randloos printen 

   Heb je een standaard scriptie opmaak, omdat je je moet houden aan MLA of APA regels? Dan is de marge van je document vaak al 2,5 cm. Dat is een witte ruimte rondom je document die ruim voldoende is voor het printen van je scriptie. 

   Heb je zelf je scriptie ontworpen en loopt het ontwerp tot aan de rand van je document? Geef dan bij het printen van je scriptie aan dat je deze randloos (zonder witranden) wilt laten printen. Let wel altijd op dat belangrijke tekst en afbeeldingen niet te dicht op de rand staan, omdat deze anders weg kunnen vallen in de bindrug van je scriptie. 

   1. Uitgebreide controle van je document 

   Als je niet zeker bent over de marge, resolutie of de afwerking van je scriptie, dan kan je jouw scriptie daarop uitgebreid laten controleren bij de online printshop waar je jouw scriptie laat printen en inbinden

   1. Snelle levertijd bij online printen 

   Heb je een strakke deadline voor het inleveren van je scriptie? Als je online je scriptie bestelt, kan je deze morgen al in huis hebben! Zo hoef je de deur niet uit voor het printen van je scriptie. Laat gelijk je scriptie printen en inbinden!

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00