Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Scriptie deadlines

   Hoewel je bij het schrijven van een scriptie grotendeels je eigen tijd kan indelen, krijg je ook hier te maken met de nodige deadlines. Wat is bijvoorbeeld de uiterlijke datum waarop je goedkeuring voor je scriptie moet krijgen? Als jij een bepaalde afstudeerdatum in gedachten hebt, is het ook belangrijk om te weten wanneer je jouw scriptie uiterlijk moet inleveren om die datum ook daadwerkelijk te kunnen halen.

   Kijk dus in welke periode de scriptieverdedigingen of presentaties plaatsvinden en wanneer de eventuele verbetermomenten zijn. Enkele belangrijke deadlines waar je rekening mee moet houden zijn:

   • Het inleveren van je onderzoeksvoorstel
   • Het inleveren van de laatste conceptversie
   • Het inleveren van de eindversie
   • De deadlines die je afspreekt met je persoonlijke scriptiebegeleider
   • De deadline voor het inplannen van een verdedigings- of presentatiedatum

   Tip: Niet bij elke opleiding is een verdediging of eindpresentatie verplicht. Zorg dat je dit vooraf weet zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

   Houd er rekening mee dat iedere opleiding anders met deadlines omgaat. Bij sommige hogescholen of universiteiten kan je een deadline rustig een week verschuiven door een mailtje naar je begeleider te sturen. Bij andere faculteiten moet je helemaal opnieuw en met een ander onderwerp beginnen indien je de deadline voor het inleveren van de eindversie hebt gemist. Schrijf de deadlines niet alleen in je agenda, maar maak in de week voor de deadline ook een notitie. Hiermee voorkom je dat je op maandagochtend je agenda openslaat en er dan pas achter komt dat je diezelfde dag nog een nieuwe versie moet inleveren.

   Tip: Maak voordat je begint met het schrijven van je scriptie altijd een planning en houd hierbij ook rekening met eventuele uitloop. Je kunt beter vooraf te veel uitloop inplannen en voorlopen op je schema dan je schema niet halen.

   Scriptie deadlines afbeelding - Wekker

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00