Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Respondenten

   Het is goed om voor ogen te houden waarnaar je onderzoek wilt doen in je scriptie. Bijvoorbeeld de inwoners van een provincie, medewerkers binnen een bedrijf of studenten in het algemeen. De groep waarnaar je onderzoek wilt doen, wordt de populatie genoemd. Een individueel element binnen de populatie wordt een case genoemd.

   Wanneer het belangrijk is om data te verzamelen per case is het erg tijdrovend om grote aantallen cases te benaderen. Veel onderzoekers lopen tegen beperkingen aan zoals geld, tijd en toegang en kiezen daarom ervoor om een steekproef te trekken uit de populatie.

   Respondenten afbeelding - Vallende papieren

   Er zijn twee soorten om een steekproef te trekken:

   1. Aselecte steekproeftrekking
   2. Selecte steekproeftrekking

   De respondenten die uiteindelijk meedoen aan het onderzoek wordt de respons genoemd. In de praktijk is er vaak ook sprake van een non-response. Dit houdt in dat van bepaalde cases uit de steekproef geen data kan worden verzameld. Een case is een individueel element of een lid van een groep binnen een steekproef of populatie. Het totale response percentage kan worden berekend door de respondenten dat daadwerkelijk deelneemt aan het onderzoek te delen door het aantal respondenten in de steekproef.1

   1 Mark Saunders, Philip Lewis en Adrian Thornhill (2015). ‘Methoden en technieken van onderzoek (zevende editie). Amsterdam: Pearson Benelux

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00