Remko
RemkoOrganisatiekunde
Specialisaties: Organisatiekunde, Bedrijfskunde en Psychologie

Scriptiebegeleider Remko

“Ik zie studenten nogal eens ‘vastlopen of worstelen’ in deze (laatste) fase van hun studie. Vooral voor werkende studenten, die meestal al enige jaren uit het ‘onderzoek- en schrijfwerk’ zijn, is dit vaak een lastige fase. Ik help studenten structuur aan te brengen, focus te houden, ondersteun ze inhoudelijk en moedig ze aan om vooral op zich zelf te vertrouwen en door te zetten. Niets mooier dan al die geïnvesteerde jaren uiteindelijk beloond te zien worden met het gewenste diploma of bul, daar moet het scriptietraject geen spelbreker in worden!”.

Ik begeleid studenten van HBO- en WO-instellingen en ondersteun hen bij de verschillende aspecten van de te realiseren scriptie. Ik maak daarbij niet alleen gebruik van inhoudelijke methoden en technieken voor scriptiebegeleiding maar ook van mijn eigen ervaringen als dag- en werkend student. Mijn specialisaties zijn bedrijfskunde, arbeid- en organisatiepsychologie, verandermanagement, strategisch management, entrepreneurship/ondernemerschap, sociale wetenschappen en klinische psychologie.

In de dagelijkse praktijk ben ik sinds 1997 ook werkzaam als algemeen directeur bij verschillende bedrijven en instellingen én treed ik tevens op als gastdocent of spreker. Persoonlijk heb ik langdurige ervaring met de combinatie werken en studeren. Na mijn HBO-Organisatiekunde heb ik vervolgens een doctoraal in de bedrijfskunde (Erasmus Universiteit) en een doctoraal in de psychologie behaald (Universiteit van Maastricht/Open Universiteit). Mijn doctoraat/promotie heb ik aan de Universiteit van Maastricht afgerond. Mijn proefschrift “Stigma by association among family members of people with mental illness” omvatte zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden. Daarnaast publiceer ik in internationale vakbladen en journals én fungeer ik als ‘reviewer’ voor verschillende journals.

Stel direct jouw vraag