Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Praktische scriptie zaken

   Voordat je aan het schrijven van je onderzoeksopzet begint, is het verstandig om eerst te controleren welke formele eisen aan je scriptie gesteld worden. Deze formele eisen worden door de opleiding voorgeschreven en zijn te vinden op internet of zijn verkrijgbaar bij de studieadviseur. Het is belangrijk dat je voor jezelf een goed overzicht maakt van al deze eisen voordat je daadwerkelijk aan het schrijven van je scriptie begint. Als je namelijk niet aan de formele eisen voldoet, kan je scriptie ook niet goedgekeurd worden. Ook bij de keuze van je onderwerp zal je rekening moeten houden met deze eisen. Voor veel bachelor scripties geldt bijvoorbeeld een maximum van 7.500 woorden. Zorg er dus voor dat je een onderwerp kiest dat je ook binnen die beperkte ruimte kunt behandelen.

   De formele eisen zijn niet afhankelijk van je onderwerp of het soort onderzoek, maar gelden voor iedere scriptie bij je opleiding. Je kunt denken aan eisen als:

   • Wat is het minimale of maximale aantal woorden?
   • Wat is het maximale aantal pagina’s en is dat in- of exclusief bijlagen?
   • In welke taal moet de scriptie worden geschreven?
   • Welk lettertype en welke regelafstand moet je gebruiken?
   • Welke richtlijnen moeten worden gebruikt bij het maken van je literatuurlijst?
   • Welke methode is voorgeschreven op het gebied van verwijzingen?
   • Hoeveel verschillende soorten kopteksten mogen er in je scriptie gebruikt worden?

   Let goed op want deze formele eisen verschillen per onderwijsinstelling en vaak ook nog per opleiding. Daarnaast hanteren veel onderwijsinstellingen een gestandaardiseerd beoordelingsformulier. Deze formulieren zijn vaak online te vinden en geven precies aan waar de begeleider zijn of haar oordeel op baseert. Probeer dit formulier dus te vinden en houd bij het schrijven van je scriptie alvast rekening met de punten waarop het later beoordeeld zal worden.

   Tip: “Investeer in het begin voldoende tijd in het achterhalen van de formele eisen. Deze tijd verdien je later dubbel en dwars terug!”

   Praktische scriptie zaken afbeelding - Man kijkt naar whiteboard

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00