Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Wat is een plan van aanpak?

   Het plan van aanpak wordt vaak gezien als een belangrijk onderdeel van je scriptie. Het werkt als een basis waarmee je je scriptie verder kunt schrijven. Het is altijd het onderdeel waarmee je begint wanneer je je scriptie schrijft. De hoofdonderdelen van een plan van aanpak zijn afhankelijk van het vak en de studie waarover je je thesis schrijft. Meestal komt het neer op een inleiding, aanleiding, probleemstelling, theoretisch kader en een methodologie. ScriptieMaster wil jou maar al te graag helpen met het schrijven van jouw plan van aanpak. Op die manier heb jij een goed overzicht van hoe je je onderzoek gaat doen, en kun je makkelijker te werk gaan.

   Plan van aanpak afbeelding - jongen staat voor whiteboard

   Waarom hebben studenten hulp nodig met hun plan van aanpak?

   Het merendeel van de studenten vindt het schrijven van het plan van aanpak vaak een moeilijke klus. Dit is het eerste gedeelte van de scriptie en moet goedgekeurd worden voordat je verder mag met de rest van de thesis. Het is daarom van belang dat dit eerste gedeelte correct en logisch is. Zodra het is goedgekeurd door de examencommissie van je school, weet je precies wat je moet doen om je onderzoek succesvol uit te voeren. Je kunt dan in feite je plan van aanpak gaan uitvoeren en in de praktijk brengen. Een goed begin is het halve werk, maar we geven toe, het is wel even doorbijten.

   Plan van aanpak afbeelding - man in wit hoofd op tafel

   Hoe maak je een goed plan van aanpak?

   Natuurlijk is het erg fijn als je zo goed mogelijk kan beginnen met je plan van aanpak. Hieronder vind je enkele tips hoe je het beste te werk kan gaan om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen: 

   1. Bepaal eerst wat je doel is. Werk dit uit in de vorm van een probleem analyse. Als je dat duidelijk hebt, dan kun je makkelijker beginnen met het opstellen van de hoofd- en deelvragen.
   2. Maak duidelijk wat de aanleiding is van je scriptie. Meteen aan het begin van je scriptie moet je zo goed mogelijk verwoorden waarom je precies je scriptie schrijft. Dat maakt het ook beter te begrijpen voor de lezer zodat hij of zij meteen weet waar het precies over gaat.
   3. Heel belangrijk: Stel vragen! Je plan van aanpak is als een soort fundering voor de rest van de thesis. Het is daarom noodzakelijk dat als je ergens tegenaan loopt, je hier meteen duidelijkheid over krijgt. 

   Maak een tijdschema en hou je hier ook aan. Op die manier heb je een beter overzicht van hoe en wanneer je aan je plan van aanpak gaat werken. Zo is de kans op eventuele vertraging ook een stuk kleiner.

   Plan van aanpak afbeelding - lamp op zwart bord

   Hoe kan ScriptieMaster helpen?

   ScriptieMaster kan jou helpen met je plan van aanpak. Samen met onze matchmakers, koppelen we jou aan een van onze 170 scriptiebegeleiders. Zij staan voor je klaar om je advies te geven over inhoud, kwaliteit, structuur en spelling. Je wordt geholpen face-to-face of via internet, waar jouw voorkeur ook naar uitgaat. Op die manier word je voorzien van de juiste hulp en haal je met een gerust hart je diploma! Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij ons aan en krijg begeleiding op de manier zoals het jou uitkomt.

   Enquete maken afbeelding - ScriptieMaster

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00