Wat is een plan van aanpak?

Het plan van aanpak wordt vaak gezien als een belangrijk onderdeel van je scriptie. Het werkt als een basis waarmee je je scriptie verder kunt schrijven. Het is altijd het onderdeel waarmee je begint wanneer je je scriptie schrijft.

Hulp nodig bij je scriptie?

Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
8,6
4.4/5

352

Beoordelingen

10.000+ studenten geslaagd

98% slaagt op tijd

Hbo & wo, online & offline

Scriptiebegeleiding sinds 2005

Wat is een plan van aanpak?

Het plan van aanpak wordt vaak gezien als een belangrijk onderdeel van je scriptie. Het werkt als een basis waarmee je je scriptie verder kunt schrijven. Het is altijd het onderdeel waarmee je begint wanneer je je scriptie schrijft. De hoofdonderdelen van een plan van aanpak zijn afhankelijk van het vak en de studie waarover je je thesis schrijft. Meestal komt het neer op een inleiding, aanleiding, probleemstelling, theoretisch kader en een methodologie. ScriptieMaster wil jou maar al te graag helpen met het schrijven van jouw plan van aanpak. Op die manier heb jij een goed overzicht van hoe je je onderzoek gaat doen, en kun je makkelijker te werk gaan.

Plan van aanpak afbeelding - jongen staat voor whiteboard

Waarom hebben studenten hulp nodig met hun plan van aanpak?

Het merendeel van de studenten vindt het schrijven van het plan van aanpak vaak een moeilijke klus. Dit is het eerste gedeelte van de scriptie en moet goedgekeurd worden voordat je verder mag met de rest van de thesis. Het is daarom van belang dat dit eerste gedeelte correct en logisch is. Zodra het is goedgekeurd door de examencommissie van je school, weet je precies wat je moet doen om je onderzoek succesvol uit te voeren. Je kunt dan in feite je plan van aanpak gaan uitvoeren en in de praktijk brengen. Een goed begin is het halve werk, maar we geven toe, het is wel even doorbijten.

Hoe maak je een goed plan van aanpak?

Natuurlijk is het erg fijn als je zo goed mogelijk kan beginnen met je plan van aanpak. Hieronder vind je enkele tips hoe je het beste te werk kan gaan om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen: 

  1. Bepaal eerst wat je doel is. Werk dit uit in de vorm van een probleem analyse. Als je dat duidelijk hebt, dan kun je makkelijker beginnen met het opstellen van de hoofd- en deelvragen.
  2. Maak duidelijk wat de aanleiding is van je scriptie. Meteen aan het begin van je scriptie moet je zo goed mogelijk verwoorden waarom je precies je scriptie schrijft. Dat maakt het ook beter te begrijpen voor de lezer zodat hij of zij meteen weet waar het precies over gaat.
  3. Heel belangrijk: Stel vragen! Je plan van aanpak is als een soort fundering voor de rest van de thesis. Het is daarom noodzakelijk dat als je ergens tegenaan loopt, je hier meteen duidelijkheid over krijgt.
 

Maak een tijdschema en hou je hier ook aan. Op die manier heb je een beter overzicht van hoe en wanneer je aan je plan van aanpak gaat werken. Zo is de kans op eventuele vertraging ook een stuk kleiner.

Plan van aanpak afbeelding - lamp op zwart bord

Hoe kan ScriptieMaster helpen?

ScriptieMaster kan jou helpen met je plan van aanpak. Samen met onze matchmakers, koppelen we jou aan een van onze 170 scriptiebegeleiders. Zij staan voor je klaar om je advies te geven over inhoud, kwaliteit, structuur en spelling. Je wordt geholpen face-to-face of via internet, waar jouw voorkeur ook naar uitgaat. Op die manier word je voorzien van de juiste hulp en haal je met een gerust hart je diploma! Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij ons aan en krijg begeleiding op de manier zoals het jou uitkomt.

Met scriptiebegeleiding investeer je in je toekomst!

Sinds 2005 zijn al meer dan 10.000 studenten met onze scriptiebegeleiding afgestudeerd

Minder collegegeld

Met onze begeleiding studeer je op tijd af en betaal je dus minder collegegeld.

Eerder salaris

Met jouw diploma op zak ben jij klaar voor een baan, dat betekent eerder salaris.

Ontwikkel jezelf

Door persoonlijke begeleiding ontwikkel je jouw zwakkere punten.

Goed op je CV

Met een goed resultaat heb je een mooi visitekaartje voor op de arbeidsmarkt