Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Methoden

   In het hoofdstuk ‘methoden’ wordt er besproken hoe het onderzoek is uitgevoerd. Er zijn verschillende manieren van onderzoek (kwantitatief en kwalitatief)1 en er zijn verschillende onderzoeksmethoden: experiment, surveyonderzoek, casestudy, action research, grounded theory, etnografie en archiefonderzoek.

   methoden scriptie afbeelding - Man voor whiteboard

   Kwantitatief onderzoek

   Naast kwalitatief onderzoek kan je ook een kwantitatief onderzoek doen. Hierbij onderzoek je niet zozeer waarom iets zo is maar meer of iets zo is. Je gaat dan ook op zoek naar verbanden. Deze verbanden ga je vervolgens proberen aan te tonen door het testen van data. Hierbij kan het zijn dat je deze data eerst zelf verzamelt (door bijvoorbeeld enquêtes), dat je gebruik maakt van openbare databestanden of dat je je onderzoek baseert op bestanden die al door iemand anders zijn samengesteld (bijvoorbeeld uit een eerder onderzoek). De resultaten van een kwantitatief onderzoek zijn vaak generaliseerbaar. Dit houdt in dat de resultaten een betrouwbaar beeld geven over het gemiddelde binnen een populatie. Als je het onderzoek nog een keer zou uitvoeren onder een populatie met dezelfde kenmerken dan vind je vergelijkbare resultaten.

   Kwalitatief onderzoek

   Bij een kwalitatief onderzoek gaat het vaak om het beantwoorden van een specifieke vraag in een specifieke situatie. Kwalitatief onderzoek doe je meestal aan de hand van literatuurstudie of (diepte)interviews. Een voorbeeld van een kwalitatief onderwerp is de vraag waarom de overheid een bepaalde wet heeft ingevoerd en of daardoor problemen uit het verleden zijn opgelost. Het antwoord op deze vraag is alleen van toepassing op die specifieke wet. Je kunt de motieven van de wetgever voor de invoering van deze wet dan ook niet als antwoord gebruiken op de vraag waarom een andere dan de onderzochte wet is ingevoerd. Je gaat bij een kwalitatief onderzoek dus op zoek naar het antwoord op een “waarom” vraag.

   “Tip: kijk naar bestaande artikelen om te kijken of je alle onderdelen van het hoofdstuk hebt besproken”

   1 www.ScriptieMaster.nl

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00