Marijke
MarijkeCommunicatie en Media
Specialisaties: Communicatie, Journalistiek, ICT, Media, Film en Muziek

Scriptiebegeleider Marijke

Al in 2005, toen ik zelf nog propedeuse student was, begeleide ik een vriendin bij het schrijven van haar scriptie. Schrijven was totaal niet haar ding, maar wel totaal mijn ding. Mijn specialiteit was toen met name tekst redactie en correctie, maar ook de algehele opbouw en samenhang van het werk kritisch onder de loep nemen. Ondertussen zijn we zo’n tien jaar verder en heb ik veel meer ervaring als scriptieredacteur en -begeleider.
In 2008 ben ik afgestudeerd als redacteur aan het instituut voor Media, Informatie en Communicatie. Hier heb ik mij vooral gespecialiseerd in web- en tekstredactie. Zo volgde ik de minor Schrijven & Redigeren en liep ik onder meer stage op de webredactie van actualiteitenprogramma Netwerk. In plaats van direct de arbeidsmarkt op te gaan, ben ik verder gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ik was simpelweg nog niet uitgeleerd!
Na een omweg via Nederlandse Taal- en cultuur ben ik terecht gekomen bij de bachelor Media & cultuur, welke ik in 2013 heb afgerond. Momenteel ben ik bezig met het afronden van de Master Film studies. Tijdens mijn universitaire studies heb ik mijn schrijf- en academische vaardigheden flink ontwikkeld. Niet alleen met de verplichte vakken, maar ook met keuzevakken als ‘Het schrijven van kritieken’. Het schrijven van papers en scripties behoren bovendien tot mijn favoriete studie activiteiten.
Mijn ervaring met het schrijven van scripties is dat een goed begin het halve werk is. Ook merk ik dat je als schrijver er vaak zo dicht op zit, dat je bepaalde dingen gewoon niet meer ziet. Het beste is dan om een paar ogen die er verder vanaf staan mee te laten kijken. Ik kan die extra paar ogen voor je zijn en je bovendien helpen met het maken van een goed gestructureerd scriptieplan. Daarnaast ben ik er om je door de diepste dalen te slepen tijdens het hele proces. Op het gebied van Media en cultuur, Film studies, journalistiek en communicatie kan ik ook inhoudelijke feedback leveren.

Stel direct jouw vraag