Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Manage je scriptiebegeleider actief

   Bekijk onderstaande tips over een goede samenwerking met de scriptiebegeleider vanuit je opleiding!

   Een scriptie schrijven doe je onder supervisie van een scriptiebegeleider op je opleiding. Een begeleider die soms weinig tijd heeft maar die wel je scriptie gaat beoordelen. De relatie die je met hem of haar hebt, drukt een grote stempel op je scriptie. De grootste kans op een succesvolle relatie krijg je door een begeleider te zoeken die bij je past, de relatie goed te onderhouden en optimaal gebruik te maken van de schaarse begeleidingstijd. Manage je begeleider actief om er het meeste uit te halen.

   Stappenplan: manage je scriptiebegeleider

   Hieronder staat een stappenplan waarmee je je begeleider op de opleiding kunt managen.

   Stap 1. bepaal de doelstelling

   Bedenk wat de doelstelling is die je tijdens de samenwerking met je begeleider wilt realiseren, en wat de doelstelling van je begeleider is. DUs wat wil mijn begeleider van mij zien en hoe zie ik de begeleiding het liefst? Geef je eigen inhoudelijke en persoonlijke voorkeuren aan en inventariseer voor jezelf waarmee je bij je begeleider punten kunt scoren.

   Stap 2. kies je begeleider zorgvuldig

   Inventariseer welke begeleiders bij je passen, ga waar mogelijk eerst met enkele praten en maak dan pas je keuze. Bij een goede match heb je een klik en kunnen jullie goed samenwerken, ook op langere termijn of als er iets tegenzit. Als jullie elkaar liggen scheelt dat een hoop vertraging als er iets misgaat tijdens de rit.

   Stap 3. kom op dezelfde golflengte

   Door goede werkafspraken te maken over hoe je met elkaar omgaat, en een voorlopige planning te maken waar jullie beiden achter staan, kun je teleurstellingen gedurende de begeleidingsperiode voorkomen en de kans op een plezierige tijd aanzienlijk vergroten. Bespreek je onderzoeksvoorstel/plan van aanpak, maak werkafspraken en stel samen een goede planning op.

   Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek!

   • gratis en vrijblijvend
   • direct een plan van aanpak
   • 2500+ studenten geslaagd
   • 95%+ slagingspercentage

   Ja, ik schrijf me in

   Stap 4. behoud een goede indruk

   Om bonuspunten bij je begeleider te scoren, kun je op drie manieren inspelen op zijn of haar gevoel over jou. Zorg voor een goede indruk bij je begeleider op inhoudelijk gebied, op procesmatig gebied en doe net iets meer dan wat er van je wordt gevraagd.

   Stap 5. los problemen op

   Het kan voorkomen dat je gedurende het schrijven van je scriptie ontevreden raakt over je begeleiding. Deze ontevredenheid is terecht als je begeleider zijn of haar taken niet naar behoren uitvoert. Probeer bij het oplossen van een conflict de volgende regels te hanteren: blijf beleefd, probeer het standpunt van je begeleider te begrijpen, blijf constructief en zoek naar een oplossing of compromis.

   Stap 6. rond op tijd af

   Bedenk wanneer je je scriptie wilt afronden en geeft dit op tijd aan. Neem op een gepaste manier afscheid van je begeleider, bedank hem of haar ook, en maak eventueel afspraken voor een vervolg (als je bijvoorbeeld je scriptie wilt publiceren of als referentie wilt gebruiken bij een nieuwe werkgever).

   Heb je nog tips nodig over hoe je het beste omgaat met je begeleider vanuit je opleiding? Schrijf je hier direct in voor een gratis kennismakingsgesprek.

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00