Scriptiehulp nodig?
Wij helpen je verder!

Hier lees je blogs van je medestudenten.
Direct in contact komen over jouw scriptie?

Vraag hier een gratis adviesgesprek aan

Lesje geleerd: de eindfase van mijn scriptie

Als een trotse mama pink ik een traantje weg wanneer ik mijn prachtig ingebonden scriptie langzaam het postvakje van mijn begeleider in duw. “Daar ga je dan, de wijde wereld in.” Na twee maanden zwoegen zijn we dan eindelijk klaar (oké, laten we eerlijk zijn, alleen de laatste twee weken heb ik echt gezwoegd). Er waren wat obstakels, mijn scriptie is lang niet perfect, maar ik ben blij dat het voorbij is – en dan heb ik hem waarschijnlijk nog gehaald, ook. Mijn tussentijdse feedback op de eerste versie was hartstikke positief, op wat fouten in de bronnen na (ja, de gevreesde APA style). Het leukste aan mijn hele scriptie vind ik nog wel dat ik ook bronnen van mijn eigen begeleider heb gebruikt, maar zijn naam telkens in de ‘et al.’ belandde. Daar gaat al je harde academische werk.

Het leek me als afsluiter wel mooi om een lijstje te maken van alle dingen die ik heb geleerd tijdens het schrijven van mijn scriptie.

  1. Vertrouw de kant en klare referenties op Google Scholar niet – die kloppen dus ook gewoon niet altijd.
  2. Luister NIET naar je studiegenoten, iedere begeleider zegt wat anders. Jouw begeleider moet je scriptie uiteindelijk beoordelen, dus zijn/haar mening is het belangrijkste.
  3. Ga niet in de laatste 5 minuten voor je deadline nog zitten uitvogelen hoe je paginanummers later in het document moet laten beginnen – het is moeilijker dan het lijkt.
  4. Als je zelf nog niet helemaal weet waar je scriptie over gaat, kom je daar snel genoeg achter wanneer je voor de 100ste keer de vraag krijgt waar jij je scriptie over schrijft, en je alleen maar wat vaag kan mompelen om vervolgens hard ‘JA HET IS HEEL ALGEMEEN DIT HOOR IK BEN HET NOG AAN HET BIJSCHAVEN’ te zeggen.
  5. Je conceptversies printen, doorlezen, aantekeningen maken, aanpassen, en alles nog een keer herhalen. Het helpt echt om overzicht te krijgen en dingen in te zien die je eerst niet zag.
  6. Deelnemers voor interviews en/of enquêtes vinden is vreselijk. Waarom werkt niemand nou gewoon even mee? WETEN ZE DAN NIET DAT JE AFSTUDEREN ER VANAF HANGT.
  7. Ik heb ook geleerd dat ik blijkbaar graag over mezelf schrijf. Het is ontzettend moeilijk om niet in de eerste persoon te schrijven. Dus niet ‘ik heb er voor gekozen’ maar ‘in dit onderzoek is ervoor gekozen’. Ugh.
  8. Tussenkopjes!!! Elke keer als ik maar in het rond aan het schrijven was, en geen idee meer had van wat ik aan het doen was, brachten mijn tussenkopjes me weer op het rechte pad. Bedankt, tussenkopjes.
  9. Van je scriptie schrijven word je dik – echt, je blijft maar eten (en veel lichamelijke beweging krijg je er ook niet van).
  10. En als laatste: het is echt een FANTASTISCH gevoel om hem uiteindelijk in je handen te hebben. En nu probeer ik maar niet te hard aan mijn masterscriptie te denken waar ik over een halfjaar alweer aan moet gaan zitten.
Quirine
QuirineStudent communicatie en media aan de EUR

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrond. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43.

sepaand 2018-07-18T10:37:55+02:00

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten