Laurien
LaurienKunst- en Cultuurwetenschappen, Kunstgeschiedenis en Educatie
Specialisaties: Kunstgeschiedenis, Technische Kunstgeschiedenis, Kunst- en Cultuurwetenschappen, (Kunst) Educatie, Kunstbeschouwing, Kunstpresentatie, redacteur en docent.

Scriptiebegeleider Laurien

Ik ben sociaal, communicatief vaardig en heb een brede interesse op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast heb ik een passie voor educatie, museaal werk, catalogisering, collectiebeheer, onderzoek en het maken van tentoonstellingsconcepten. Naast dat ik kunstgeschiedenis op bachelor niveau en kunst- en cultuurwetenschappen op master niveau heb gestudeerd ben ik ook afgestudeerd docent beeldende kunst en vormgeving en ben ik daardoor zowel zeer theoretisch als praktisch onderlegt.

Het zelfstandig schrijven van een scriptie is misschien wel het moeilijkste wat er is. Mijn ervaring is dat in onderwijsverband, door onder andere de grote werkdruk van docenten en professoren, het helaas vaak niet mogelijk is studenten intensief te begeleiden naar hun eindscriptie. Hoewel een student zijn scriptie zelf schrijft en zelf het onderzoek uitvoert is mijn ervaring dat er een grote behoefte bestaat aan duidelijkheid en concretisering die door tijdgebrek niet gegeven kan worden. Waar een masterscriptie soms doet voorkomen als een onuitvoerbare en onmogelijke taak, doordat deze geen duidelijke kaders lijkt te hebben, is dit allerminst het geval.

Mijn favoriete uitspraak en manier van werken is: ‘Help mij het zelf te doen’ – afkomstig uit het Montessori onderwijs. Ik kan je stap voor stap de weg naar het juiste academische niveau laten zien zodat je zelf je onderzoek kan uitvoeren en schrijven. Ik bied je de mogelijkheid structuur aan te brengen in de scriptie zodat er een logische afwikkeling van het onderzoek ontstaat. Een scriptie is immers in essentie een stuk tekst bestaande uit hoofstukken, paragrafen en alinea’s die als min of meer afgeronde onderdelen in een logische verhouding tot elkaar staan en onderling een inhoudelijke samenhang vertonen. Daarnaast kan ik inhoudelijk advies geven en ben ik je sparringpartner zodat je tekst nog duidelijker en scherper word.

Ik bied je de gemiste houvast en de eerste hulp bij onderzoek.

Stel direct jouw vraag