Hulp nodig bij je scriptie? Vul je gegevens in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

   Langstudeerboete voorkomen of beperken

   – Inmiddels wordt de langstudeerboete vervangen door een (sociaal) leenstelsel. Dat is waarschijnlijk duurder voor studenten. De tips hieronder die gaan over sneller afstuderen blijven relevant. –

   De langstudeerboete komt eraan! Bachelor- en Masterstudenten die niet op tijd afstuderen gaan vanaf 1 september 2012  €3063 per jaar extra betalen. Zonde! Het is dus om te weten hoe je de langstudeerboete kunt voorkomen of beperken: sneller afstuderen scheelt je 255 euro per maand! .

   Wie krijgt de langstudeerboete?

   Bachelor- en Masterstudenten die in voltijd of deeltijd studeren en meer dan 1 jaar langer over hun studie doen, moeten een verhoogd tarief betalen (€ 3063 per jaar / € 255 per maand extra). Alleen in bijzondere omstandigheden gaat de langstudeerboete pas later in.

   langstudeerboete-afbeelding

   Top 3 tips om de langstudeerboete te voorkomen of te beperken!

   Tip 1. Focus op de oplossing, niet de boete

   Erger je niet aan de hoogte van de boete, de mogelijke onredelijkheid of de gevolgen ervan, maar richt je energie en aandacht op het afstuderen. Bespreek je studieprogramma met je studieadviseur/studentdecaan zodat je zeker weet welke vakken je nog moet halen om af te kunnen studeren.

   Tip 2. Verander je studeermethode

   Dat je nu mogelijk tegen de langstudeerboete gaat aanlopen kan komen doordat de manier waarop je studeert niet de handigste is. Verander bijvoorbeeld je houding (zie tip 1.), leg de lat wat lager (af is af, ook als het niet compleet is), kies een andere studieplek en maak een realistischer planning (waar je je dit keer wel aan kan houden). Hoe efficiënter je kunt werken hoe beter; het gaat niet om de hoeveelheid uren die je erin hebt gestoken maar om het resultaat. Slimmer studeren dus.

   Tip 3. Schakel hulp in

   Werk bij voorkeur niet alleen aan het afronden van je studie/scriptie. Benader mensen die er verstand van hebben.  zij kunnen helpen door middel van advies geven en hulp aanbieden. Misschien zit er iemand in je kennissenkring die je goed kan helpen of schakel een bureau in dat daarin is gespecialiseerd. ScriptieMaster kan je goed helpen bij het afronden van je scriptie. Dat doen we al jaren met veel succes en ook jij kan hiermee veel sneller afstuderen!

   Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

   Vul de velden hieronder in en wij nemen uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op!

   Vul je gegevens in en vervolgens nemen wij op werkdagen binnen 1 uur contact met je op om een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek in te plannen. In dit gesprek kijkt een van onze scriptie-experts in welke fase van het scriptietraject je bent, waar je tegenaan loopt en tot slot hoe wij er samen voor kunnen zorgen dat je jouw scriptie goed afrondt. Je kunt ons ook direct bellen via 010 – 714 23 43 of een WhatsApp bericht sturen naar 06 43 247 310.

   • Kantoorlocatie:
    Marconistraat 16
    3029 AK Rotterdam

   • 010 – 714 23 43

   • 0643952716

   • info@scriptiemaster.nl

   • Maandag – Vrijdag: 8:00 – 22:00
    Zaterdag – Zondag: 9:00 – 17:00