Judith
JudithPsychologie en social work
Specialisaties: Sociale wetenschappen, Maatschappelijk werk, Verpleegkunde, Zorg, Praktijkgericht onderzoek

Scriptiebegeleider Judith

Ik heb jarenlange ervaring als onderzoeker en adviseur bij een landelijk kennisinstituut in de sector zorg en welzijn. In mijn werk heb ik met veel plezier studenten van hogescholen en universiteiten begeleid bij hun afstuderen. Het schrijven van een scriptie is een omvangrijke klus. Het is vaak de eerste keer dat de student zo’n groot onderzoek uitvoert en elke fase kent zijn eigen uitdagingen. Ik kan je ondersteunen op de momenten dat jij er behoefte aan hebt. Dat kan in het begin zijn door mee te denken over de probleemstelling en methoden van onderzoek, tussentijds met de planning om de voortgang er in te houden en aan het eind door te reageren op teksten. Ik heb zowel ervaring met kwalitatief onderzoek  als met kwantitatief onderzoek.

Ik schrijf zelf graag en heb verschillende boeken en rapporten geschreven over mijn onderzoeken. Ik heb onder andere landelijke beroepsprofielen ontwikkeld van verpleegkundigen, ggz-agogen, maatschappelijk werkers en gedragswetenschappers in de jeugdzorg.

Nadat ik mijn propedeuse geneeskunde had gehaald, ben ik een jaar au pair geweest in Australië en China. Na dat jaar ben ik overgestapt naar de studie psychologie omdat ik dat toch interessanter vond en ik ben afgestudeerd in de richting arbeids- en organisatiepsychologie. Naast mijn ervaring als onderzoeker heb ik een paar jaar als beleidsadviseur op een P&O-afdeling gewerkt en ben toen ook een tijd stagecoördinator geweest. Het contact met studenten vind ik altijd heel inspirerend. Mijn coaching is erop gericht dat de student met plezier aan het onderzoek werkt en de doelen haalt.

Stel direct jouw vraag